Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Η ελληνική κολύμβηση έδειξε τη δυναμική της”

“Η ελληνική κολύμβηση έδειξε τη δυναμική της”

Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω της μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες στο χώρο του υγρού στίβου και ειδικότερα στο άθλημα της κολύμβησης, όπου συναντήσαμε κορυφαίες επιδόσεις, τόσο στο εγχώριο, όσο και στο διεθνές επίπεδο.

Η κολύμβηση βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία, τα τελευταία χρόνια και μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες. Το 2018 ήταν μία, άκρως, θετική χρονιά για το άθλημα, στην Ελλάδα, καθώς πολλοί ήταν οι αθλητές, οι οποίοι διακρίθηκαν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης, η Ελληνική αποστολή είχε εξαιρετική παρουσία, με τον Παπαστάμο και τον Γκολομέεβ να κατακτούν αργυρά μετάλλια και τον Χρήστου το χάλκινο, δείχνοντας ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο και προοπτικές για περισσότερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, η Ελληνική ομάδα της κολύμβησης, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα 13 φορές, κάνοντας αισθητή την παρουσία της.

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, εστίασε στις καλές επιδόσεις των αθλητών, που δίνουν ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις: “Η χρονιά που φεύγει, αφήνει πίσω της, πολλές επιτυχίες στα αθλήματα του υγρού στίβου, τόσο στις μεγάλες κατηγορίες, όσο και στις μικρότερες, δείχνοντας καλό πρόσωπο στις εγχώριες και διεθνής διοργανώσεις. Στην κολύμβηση, ο Γκολομέεβ μοιάζει να είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές μπορούν να διακριθούν. Επιτυχίες είχαμε και στο πόλο, όπου έφηβοι και παίδες σήκωσαν ψηλά τη “γαλανόλευκη’ σημαία, αλλά και ο Ολυμπιακός, με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε εξαιρετικά δείγματα. Θεωρώ, πως με σωστή δουλειά, το υγρό στοιχείο κάνει, συνεχώς, ανοδικά βήματα στη χώρα μας. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αγάπη, καθώς και καλές επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα και γιατί όχι, ένα Παγκόσμιο μετάλλιο στην κολύμβηση”.