Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Στη φυλακή οι αθλητές – χρήστες ουσιών

Στη φυλακή οι αθλητές – χρήστες ουσιών

Ποινικό αδίκημα θα είναι η χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές στην Κίνα. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας “Xinhua”, το 2019 το ντόπινγκ θα συγκαταλέγεται στις εγκληματικές πράξεις, καθώς οι δικαστικές αρχές της χώρας, ήδη, ετοιμάζουν το σχέδιο νόμου.

Στόχος των Κινέζων είναι να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Η Κίνα είναι η τελευταία χώρα που θα κάνει το ντόπινγκ στον αθλητισμό ποινικό αδίκημα. Στη Γερμανία ισχύει αυτό από το 2015, αλλά κανένας δεν έχει πάει φυλακή για ανάλογη παράβαση.

Πριν από λίγες ημέρες γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εισήγαγαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων νόμο με τον οποίο θα επιβάλλονται ποινές για αδικήματα που σχετίζονται με τη φαρμακοδιέγερση.

Η περίπτωση, όμως, της Κίνας, οι αθλητές της οποίας πολλές φορές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Πριν από ένα χρόνο γιατρός της κινεζικής ομάδας είχε ισχυριστεί ότι τις δεκαετίες του ’80 και του ΄90 υπήρξε πρόγραμμα για εκτεταμένη χρήση αναβολικών στη χώρα.