Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ LIFESTYLE Άι Βασίληδες ήρθανε από την Καστοριά… (pics)

Άι Βασίληδες ήρθανε από την Καστοριά… (pics)

Μια διαφορετική εικόνα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα, παραμονή του νέου έτους στην πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς. Μέσα στο υγρό στοιχείο υπήρχε μία οκτάκωπος με άγιους Βασίληδες.

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς γιόρτασαν με αυτό τον διαφορετικό τρόπο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι δεκάδες τουρίστες που έχουν επισκεφτεί αυτές τις ημέρες την περιοχή δε σταματούσαν ούτε στιγμή να τραβάνε φωτογραφίες και να αποθανατίζουν τις μαγικές εικόνες.

Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα, οι αθλητές του Ομίλου λένε τα παραδοσιακά κάλαντα με συνοδεία μπάντας σε όλη την πόλη. Εφέτος, όμως, μπήκαν και στη λίμνη όπου είναι το προπονητήριό τους και, επωφελούμενοι από την καλή ημέρα έκαναν μία βαρκάδα στην πόλη. Η σημερινή ημέρα θα ολοκληρωθεί με μία μικρή γιορτή όπου μικροί και μεγάλοι θα αποχαιρετίσουν τη χρονιά που φεύγει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς αποτελεί μία από τις… κυψέλες της χώρας μας για το άθλημα της κωπηλασίας. Σε αυτόν τον Όμιλο διδάχτηκαν τα μυστικά του αθλήματος η “χάλκινη” Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία, σήμερα, είναι έφορος του Ομίλου, ο Γιάννης Χρήστου (4ος στο Λονδίνο) και άλλοι πολλοί πρωταθλητές μας.