Αρχική ΒΟΛΕΪ Η θρυλική Εθνική του 1980 θα τιμηθεί το Σάββατο στου Ρέντη!

Η θρυλική Εθνική του 1980 θα τιμηθεί το Σάββατο στου Ρέντη!

Οι φίλοι του βόλεϊ θα έχουν έναν ακόμα λόγο να βρεθούν το προσεχές Σάββατο στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη για τον αγώνα της Εθνικής ανδρών κόντρα στη Σουηδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019.

Εκτός από το γεγονός πως θα έχουν την ευκαιρία να δουν αγώνα της Εθνικής ομάδας στο λεκανοπέδιο μετά από πολύ καιρό θα έχουν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια και παράλληλα θα δουν για πρώτη φορά την θρυλική Εθνική ομάδα του 1980 που έβαλε το ελληνικό βόλεϊ στον διεθνή χάρτη.

Με πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΟΠΕ θα τιμηθούν όλοι οι θρυλικοί βολεϊμπολίστες εκείνης της ομάδας που είχε προπονητή τον Πολωνό Γιέρζι Βελτζ και τον Κυριάκο Παντελιά και θα συναντηθούν για πρώτη φορά ύστερα από 39 χρόνια.

Η Εθνική ομάδα του 1980 σημείωσε τεράστιες επιτυχίες του ελληνικού βόλεϊ και βραβεύεται για πρώτη φορά.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κύπελλο Άνοιξης που τότε ήταν κάτι σαν το Ευρωπαϊκό Λιγκ, επίσης κατέκτησε και το χρυσό στο Βαλκανικό του 1980 που επίσης ήταν τεράστια επιτυχία απέναντι στις υπερδυνάμεις Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία.

Ο αγώνας της Εθνικής ανδρών με την Σουηδία θα γίνει το Σάββατο στις 5 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00 στο Ρέντη.

Πηγή: volleynews.gr