Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Το Τόκιο είναι… κοντά! (pics)

Το Τόκιο είναι… κοντά! (pics)

Ο καλύτερος Έλληνας ποδηλάτης όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου βρίσκεται αρκετά κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Η φετινή χρονιά ήταν και πάλι πολύ καλή, ωστόσο ατενίζει το μέλλον γι’ ακόμη μια φορά με πολύ πείσμα.

Ο λόγος για τον Χρήστο Βολικάκη που παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να κρατήσει και πάλι ψηλά τη σημαία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο. Τραυματισμοί και κακοτυχίες στέρησαν αρκετά από τον πρωταθλητή μας, ωστόσο εκείνος όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά αντιθέτως πείσμωσε ακόμα πιο πολύ για να φέρει επιτυχίες.

Η φωτογραφία είναι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας

Ο Βολιώτης σε κάθε ευκαιρία τονίζει πόσο πολύ θέλει να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες με τα κατορθώματά του. Ακόμα και όταν αποτυγχάνει όμως ξενερώνει σα να μην υπάρχει αύριο. Το… μικρόβιο του πρωταθλητισμού είναι χρόνια στο αίμα του κι εκείνος φροντίζει σε κάθε αγώνα να το αποδεικνύει. Τα μετάλλια ήταν και πάλι πολλά και τα Παγκόσμια Κύπελλα ήταν το… φόρτε του. Πανηγύρισε πολλές επιτυχίες και σκοπεύει να πανηγυρίσει ακόμα πιο πολλές, αρχής γενομένης από το 2019 που είναι και προολυμπιακή περίοδος. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος τα δύο μετάλλια και οι δύο τέταρτες θέσεις είναι καλύτερη συγκομιδή του στα Κύπελλα και μάλιστα σε δύο συνεχόμενες χρονιές.

Η Γλασκόβη είναι μέχρι και σήμερα το μεγάλο του απωθημένο, καθώς μία ασυνεννοησία της αεροπορικής εταιρίας που μετέφερε τον εξοπλισμό του τον ανάγκασε να κάνει ελάχιστες προπονήσεις και εν τέλει να καταταγεί πέμπτος. Είναι πραγματικός άθλος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς όλα όσα πέρασε μέχρι να μπορέσει να αγωνιστεί. “Μόνο έτσι θα χάναμε το μετάλλιο” τονίζει ο Βολικάκης, ο οποίος ήταν το φαβορί και εξαιτίας του γεγονότος αυτού έχασε την είσοδό του στο βάθρο μέσα από τα… χέρια του.

Σήμερα βρίσκεται στους τρεις καλύτερους του κόσμου σε σκρατς, όμνιουμ και αγώνισμα πόντων, ενώ παράλληλα για ακόμη μια χρονιά “σάρωσε” στις εγχώριες διοργανώσεις όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Είναι ο μοναδικός που έχει τέτοιο πετύχει το επίτευγμα και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως είναι πολύ… πεινασμένος για να βρεθεί στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά όλες οι διακρίσεις του Βολικάκη

Πρωταθλητής Ελλάδος σε όλα τα αγωνίσματα ποδηλασίας πίστας

Βρίσκεται στους τρεις καλύτερους του κόσμου σε σκρατς, όμνιουμ και αγώνισμα πόντων

Χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία

Χάλκινο μετάλλιο στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στον Καναδά

Αρκετά μετάλλια και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά κύπελλα και σε World series αγώνες και στα ατομικά αγωνίσματα, αλλά και στο ομαδικό μαζί με τον αδερφό του Ζαφείρη Βολικάκη

Πέμπτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γλασκόβης

Τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των Παγκόσμιων Κυπέλλων και τον Ιανουάριο θα συμμετέχει μαζί με τον αδερφό του στο πέμπτο και έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο σε Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα