Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Τα αδέλφια Τζατζιμάκη έτοιμα για νέες επιτυχίες (pics)

Τα αδέλφια Τζατζιμάκη έτοιμα για νέες επιτυχίες (pics)

Η οικογένεια Τζατζιμάκη εκτός από τον πρεσβύτερο Μανώλη, έχει να καυχιέται για τις επιδόσεις της στο στίβο και για τους δύο μικρότερους, τη Βάσια και τον Γιώργο για τις επιτυχίες που έχει τόσο στον διεθνές, όσο και στον εγχώριο στίβο.

Η Νέα Ιωνία και ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος είναι το… σπίτι των δύο πρωταθλητών μας που το 2019 είναι πεπεισμένοι να φέρουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα. Η αρχή θα γίνει στην ημερίδα του Σχοινιά στις 20 Ιανουαρίου, όπου οι δύο δρομείς θα μπορέσουν να δουν αρχικά σε τι στάδιο ετοιμότητας είναι και δεύτερον θα αρχίσουν και τις επίσημες υποχρεώσεις τους στη χειμερινή περίοδο.

Το welovesports.gr επικοινώνησε με τη Βάσια και τον Γιώργο, οι οποίοι μας μίλησαν για το πρόγραμμα που έχουν για το 2019, τους στόχους, αλλά και το επίπεδο του βάδην στη χώρα μας.

Γιώργος Τζατζιμάκης: “Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, ωστόσο με τις τωρινές καιρικές συνθήκες είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Οι στόχοι μου για το 2019 είναι αρχικά μια καλή παρουσία στα 20 χιλιόμετρα, η νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, η συμμετοχή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων το καλοκαίρι στη Σουηδία. Πιστεύω πως το βάδην έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας και θεωρώ πως ακόμα και οι μικρότεροι αθλητές θα σημειώσουν καλές επιδόσεις.”

Βάσια Τζατζιμάκη: “Ευτυχώς η προετοιμασία πάει πολύ καλά. Δεν έχω χάσει καμία προπόνηση, μιας και τελείωσα με τις ξένες γλώσσες και πλέον έχω αρκετά περισσότερο χρόνο. Θέλω να είμαι στην πρώτη εξάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων και στο σχολικό πρωτάθλημα. Θα βρεθώ μαζί με τον Γιώργο στην ημερίδα στον Σχοινιά που είναι ενταγμένη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 50 χλμ.. Θα είμαι επίσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων και στα Διασυλλογικά πρωταθλήματα. Το επίπεδο του βάδην είναι εξαιρετικά υψηλό και αυτό φάνηκε με τα πλασαρίσματα πολλών παιδιών σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο το 2018.”

Και οι δύο αθλητές μας θεωρούν πως έχουν να δώσουν πολλά ακόμα και γι’ αυτό το λόγο δουλεύουν αρκετά σκληρά με τους προπονητές τους. Το 2019 θέλουν να φέρει ακόμα περισσότερες διακρίσεις και ρεκόρ τόσο για τους ίδιους, όσο και για την Ελλάδα. Ο Γιώργος έχει αφήσει ήδη τα διαπιστευτήρια του στο διεθνές στερέωμα, την ώρα που η Βάσια με τις εγχώριες επιτυχίες της είναι έτοιμη για το “ξεπέταγμα” που θα την οδηγήσει και σε αγώνες του εξωτερικού που θα έχει την ευκαιρία να αφήσει κι εκείνη το… στίγμα της.

Αναλυτικά οι επιτυχίες των δύο δρομέων μας

Γιώργος Τζατζιμάκης 
1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων
Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με 41:24
1ο Βαλκανιονίκης Εφήβων
11ος στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Τάμπερε

Βάσια Τζατζιμάκη
1η θέση στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κρήτης στα 5 χλμ. Κορασίδων
1η θέση στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κρήτης Παγκορασίδων στα 3 χλμ.
9η θέση Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων ατομικό ρεκόρ
8η θέση Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο των αθλητών