Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Με παρτενέρ (δις) Ολυμπιονίκη η Αφροδίτη μας

Με παρτενέρ (δις) Ολυμπιονίκη η Αφροδίτη μας

Η Αφροδίτη Ζέγκερς μπορεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας, αλλά για τους Έλληνες και τους φίλους της ιστιοπλοΐας δε θα πάψει να είναι ποτέ η «Αφροδίτη μας». Εξάλλου, στην Ελλάδα έμαθε ιστιοπλοΐα και με τα ελληνικά χρώματα έφερε τις πρώτες διακρίσεις. Και η ίδια όμως λατρεύει την Ελλάδα και προσπαθεί να βρίσκεται όσο περισσότερο τις επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της στη χώρα και στα νερά που έβαλε για πρώτη φορά σωσίβιο και μπήκε σε όπτιμιστ. 

Έτσι, αυτές τις ημέρες έχει έρθει για προπονήσεις στην Ελλάδα και, μάλιστα, με νέα παρτενέρ. Η 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (με την Αναλούζ Βανβέιν) ετοιμάζεται για το Τόκιο παρέα με την Λόμπκε Μπερκούτ.  Η Μπερκούτ είναι μία από τις καλύτερες ιστιοπλόους της Ολλανδίας στην κατηγορία των 470. Το 2008 είχε κατακτήσει στα 470 το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο και το 2012 το χάλκινο. Στην κατοχή της έχει πέντε χρυσά και ένα χάλκινο από παγκόσμια πρωταθλήματα. 

Η Μπερκούτ απείχε από τον πρωταθλητισμό πέντε χρόνια και εφέτος αποφάσισε να γίνει ζευγάρι με την Αφροδίτη, την οποία σε δηλώσεις της την έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Για την ελληνικής καταγωγής ιστιοπλόο η Μπερκούτ αποτελεί ένα είδος μέντορα.

Και οι δύο μαζί αναμένεται να αποτελέσουν ένα δυνατό δίδυμο, καθώς πρόκειται για δύο από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην κατηγορία των 470. Οι πρωταθλήτριες προπονούνται αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Μικρολίμανου και η Αφροδίτη έχει την ευκαιρία να ξεναγήσει τη συναθλήτριά της στις ομορφιές της πατρίδας της.   

Στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Πειραιά.