Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Η ΕΟΕ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς (pics)

Η ΕΟΕ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς (pics)

Σε μια όμορφη τελετή στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βραβεύτηκαν σήμερα το απόγευμα οι κορυφαίοι αθλητές για το 2018. Η χρονιά ήταν αρκετά καλή, καθώς η χώρα μας κατάφερε να πάρει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες. Στα θετικά της βραδιάς οι 273.000 ευρώ που δόθηκαν από το υφυπουργείο Αθλητισμού στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με στόχο να μοιραστούν ως υποτροφίες στους νέους αθλητές.

Προεξέχοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου στην εκδήλωση ήταν και ο  Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Βούλα Κοζομπόλη, ο οικοδεσπότης και πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη μαζί με τον πατέρα και προπονητή της Τάσο, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας και η σύντροφός του και πρωταθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε Ελένη Χατζηλιάδου, η χρυσή Ολυμπιονικής του Μπουένος Άιρες Ελίνα Τζένγκο και οι πρωταθλητές της ποδηλασίας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης, νέοι αλλά και παλαιοί αθλητές, καθώς και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ανέβηκε στο βήμα και έκανε χαιρετισμό με κύριο θέμα του τα 125 μετάλλια που πήρε η χώρα μας σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και τις τέσσερις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από τους Άννα Κορκάκη, Βύρων Κοκκαλάνη, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, Μαρία Μπόζη και Βασιλεία Καραχάλιου. Το πρόγραμμα “υιοθετήστε έναν αθλητή” κρίνεται απόλυτα πετυχημένο σύμφωνα με τον κ. Καπράλο, καθώς τα μετάλλια που ήρθαν στο Ρίο ήταν τριπλάσια από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχει επίσης συμφωνία για χρήση αλυσίδας γυμναστηρίων από τους αθλητές μας, με σκοπό να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένοι. Η ΕΟΕ σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα δώσουν επιχορήγηση 320 χιλ. δολαρίων σε αθλητές που είναι κοντά στην πρόκριση στον Τόκιο, ενώ για πρώτη φορά οι αθλητές που θα… ρίχνουν “αυλαία” στην καριέρα τους θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάποιο μεταπτυχιακό.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε πόσο ελπιδοφόρο είναι το μέλλον του αθλητισμού μας με τι επιτυχίες που ήρθαν ενώ παράλληλα δόθηκε στην ΕΟΕ το ποσό των 273 χιλ. ευρώ για τους αθλητές μας που κατέκτησαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και θα αντιμετωπιστούν ως κανονικοί Ολυμπιονίκες. Εξήντα πέντε αθλητές -22 ετών θα εισπράξουν υποτροφίες από 4.200 ευρώ. Στο τέλος ο κ. Βασιλειάδης ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη και να φέρει ακόμα πιο πολλές επιτυχίες σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου. Τιμήθηκε για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και ως η πρώτη γυναίκα χρυσή ολυμπιονίκης με το βραβείο Αριστείας “Δημήτριος Βικέλας“. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ Γιώργος Λενός.

Δείτε όλες τις βραβεύσεις

Βασιλική Μιλλούση

Αντωνία Σακελλαρίδου (χάλκινο μετάλλιο στο τραμπολίνο)

Φανή Τζέλη (χάλκινο μετάλλιο στο τάε κβον ντο)

Όλγα Φιάσκα (ασημένιο μετάλλιο 5 χλμ)

Σάββας Θώμογλου (ασημένιο μετάλλιο 200μ. πρόσθιο)

Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (χρυσό μετάλλιο ιστιοπλοΐα)

Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου (χρυσό μετάλλιο κωπηλασία)

Ελίνα Τζένγκο (χρυσό μετάλλιο ακοντισμός)

Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα)

Μαρία Μπόζη-Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (ιστιοπλοΐα)

Βούλα Παπαχρήστου (χρυσό μετάλλιο άλμα εις τριπλούν)

Ελένη Χατζηλιάδου (χρυσό μετάλλιο στο καράτε)

Άννα Κορακάκη (χρυσό μετάλλιο σκοποβολή)

Λευτέρης Πετρούνιας (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους)

Φωτογραφίες: Γιώργος Λιακόπουλος