Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Μάρεϊ “Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο” (pics&vid)

Μάρεϊ “Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο” (pics&vid)

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Άντι Μάρεϊ, που δήλωσε πως δεν αντέχει άλλο να συνεχίσει να αγωνίζεται με τόσο έντονο πόνο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τερματίσει την καριέρα του μετά το Australian Open!

“Προφανώς υποφέρω εδώ και πολύ καιρό. Πονάω αρκετά εδώ και 20 μήνες τώρα”, δήλωσε ο Βρετανός, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά να ξεκινήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου, αφού η ψυχολογική του κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή.

“Τα έχω δοκιμάσει όλα για να μπορέσω να κάνω το ισχίο μου να νιώσει καλύτερα και δεν έχει βοηθήσει. Είμαι σε καλύτερη θέση απ’ ότι ήμουν πριν 6 μήνες, αλλά και πάλι πονάω αρκετά. Είναι πολύ δύσκολο”, πρόσθεσε μέσα σε δάκρυα ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων.

“Θα αγωνιστώ. Ακόμα μπορώ να αγωνίζομαι σε ένα επίπεδο με το οποίο δεν είμαι ευχαριστημένος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο πόνος είναι τόσο έντονος που δεν θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης μίλησα με την ομάδα μου και τους είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω. Πρέπει να βάλω ένα τέλος γιατί δεν έχω ιδέα πότε θα σταματήσει ο πόνος. Τους είπα ότι ίσως συνεχίσω μέχρι το Wimbledon. Εκεί θα ήθελα να σταματήσω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να το κάνω.”

Ύστερα από άλλη μια παύση, ο Μάρεϊ απάντησε στην ερώτηση για το αν μπορεί αυτό (το Australian Open) να είναι και το τελευταίο του τουρνουά.

“Ναι, πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, επειδή δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να παίζω μ’ αυτόν τον πόνο για άλλους 5 μήνες. Έχω την επιλογή να κάνω άλλη μια εγχείρηση, που θα είναι πιο δύσκολη από αυτή που είχα, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μου δώσει καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς να νιώθω πόνο.

Είναι κάτι που σκέφτομαι σοβαρά πάντως. Κάποιοι αθλητές το έχουν κάνει και μετά έχουν επιστρέψει, αλλά προφανώς κανείς δεν σου εγγυάται ότι μια τέτοια εγχείρηση μπορεί να σε φέρει ξανά σε καλή αγωνιστική κατάσταση ή αν απλά θα σου δώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.”

Ο Νικ Κύργιος είναι πολύ καλός φίλος όλα αυτά τα χρόνια με τον Μάρεϊ. Σήμερα ο Βρετανός ανακοίνωσε με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση πως δεν αντέχει άλλο να συνεχίσει να προσπαθεί, αφού ο πόνος δεν σταματάει στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είπε πως ιδανικά θα ήθελε να σταματήσει το τένις μετά το Wimbledon, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το κάνει και μετά το Australian Open.

Το μήνυμα του Κύργιου:

“Andy, γνωρίζω πως τις περισσότερες φορές δεν με λαμβάνεις στα σοβαρά, αλλά τουλάχιστον άκουσέ με σε αυτό παλιέ μου φίλε. Πάντα ήσουν κάποιος που επηρέαζε το άθλημα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ξέρω ότι αυτός ποτέ δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελες να αποχωρήσεις, αλλά ήταν τρομερή διαδρομή. Με προστάτευσες κάτω από τα φτερά σου από τότε που μπήκα στο tour και μέχρι αυτή τη μέρα ήσουν κάποιος που κυριολεκτικά αδημονώ να βλέπω. Είσαι ένας τρελός τενίστας, πολύ καλύτερος από μένα, αλλά απλά θέλω να ξέρεις ότι σήμερα δεν είναι μια θλιβερή μέρα μόνο για σένα και την ομάδα σου, είναι μια θλιβερή μέρα για το άθλημα και για όλους όσοι επηρέασες. Αυτές είναι δυο φωτογραφίες που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και να σκεφτείς πως στην πραγματικότητα ήμουν ο μικρός σου αδερφός. Τέλος πάντων, θέλω μόνο να ξέρεις, και είμαι βέβαιος πως το γνωρίζεις ήδη, ότι όλοι θέλουν να συνεχίσεις να παλεύεις και να συνεχίσεις να είσαι εσύ. Καλή τύχη στo Australian Open muzz, θα είμαι δίπλα σου.

Δείτε τα υπόλοιπα μηνύματα