Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Oι δυο επιλογές του Μάρεϊ για το μέλλον

Oι δυο επιλογές του Μάρεϊ για το μέλλον

Αυτήν την στιγμή ο Άντι Μάρεϊ δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψει στην Αυστραλία την επόμενη χρονιά, αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Wimbledon φέτος, ούτε αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά γενικά. Οι δυο επιλογές του Βρετανού και η απόφαση που πρέπει να πάρει.

“Αυτή τη στιγμή έχω δυο επιλογές. Η μια είναι να μην αγωνιστώ τους επόμενους 4-4,5 μήνες και να προετοιμαστώ για το Wimbledon. Προφανώς σήμερα δεν ένιωθα καλά με το ισχίο μου. Ειδικά στο τέλος υπέφερα. Δεν μπορώ καν να περπατήσω κανονικά τώρα. Θα μπορούσα να παίξω κι άλλον αγώνα, αλλά θέλω να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου, επειδή ακόμα κι αν λείψω τους επόμενους μήνες, δεν θα είμαι σε θέση να περπατάω κανονικά”, δήλωσε ο Βρετανός στη συνέντευξη Τύπου, μετά από τον αγώνα του με τον Roberto Bautista Agut.

“Αν επιλέξω να κάνω την εγχείρηση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά. Το γνωρίζω αυτό. Είναι μεγάλη εγχείρηση. Κανείς δεν σου εγγυάται αν θα επιστρέψεις μετά απ’ αυτή.

Υπάρχει όμως μια πιθανότητα, επειδή την έχω κάνει ξανά. Ο Bob Bryan την κάνει τώρα. Κάποιοι άλλοι αθλητές επίσης το ρίσκαραν. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρω, με το ρίσκο να μην δώσω ούτε έναν αγώνα στο μέλλον.”

Αν και το ρίσκο είναι σίγουρα μεγάλο, ο Μάρεϊ είπε πως πιθανότατα θα έχει πάρει την απόφασή του μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ φαίνεται να κλείνει προς την εγχείρηση για την ώρα.

“Αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να μπορώ να βγάζω τους σκύλους μου βόλτα, να παίζω ποδόσφαιρο με τος φίλους μου. Δεν θα ήθελα να τα στερηθώ αυτά κι αν περιμένω 5 ή 6 μήνες μέχρι να αποφασίσω, σίγουρα θα είμαι πολύ άσχημα σ’ αυτή την περίοδο.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Αν σήμερα ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, ήταν ένα εκπληκτικό τελείωμα. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και κυριολεκτικά τα έδωσα όλα. Πάλεψα όσο περισσότερο μπορούσα και πήγα πολύ καλύτερα απ’ όσο περίμενα, με τις προπονήσεις που είχα κάνει.”