Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Ασημένιος” στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Τιλελής (pics)

“Ασημένιος” στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Τιλελής (pics)

Tο ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Τιλελής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας που έγινε στη πρωτεύουσα της Δανίας. Ο πρωταθλητής μας πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στα 1000 μέτρα και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο Ανδρέας Τιλελής, ο οποίος προπονείται με τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας , Δημήτρη Μούγιο, κατάκτησε ένα ακόμη μετάλλιο. Ο πρωταθλητής μας μετά το χάλκινο στο βρετανικό πρωτάθλημα, πρόσθεσε ένα ακόμη σε διεθνή αγώνα, αυτή τη φορά στο επίσημο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

«Δύο στα δύο φέτος. Μετά το βρετανικό πρωτάθλημα έρχεται ακόμα ένα μετάλλιο σε διεθνή αγώνα και αυτή τη φορά στο επίσημο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Αν και οι συνθήκες είναι κακές για εμάς με πολύ κρύο και χιόνι πήγαμε καλά. Συνεχίζουμε τη σκληρή προπόνηση καθώς σε μερικές μέρες θα πάμε στη Βοστωνη για το αμερικανικό πρωτάθλημα, ίσως τον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς. Ελπίζουμε και εκεί να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Μετά λίγη ξεκούραση και ξανά προετοιμασία για τους μεσογειακούς που θα γίνουν στην Πάτρα. Αυτή τη φορά σε κωπηλασία που γίνεται στο νερό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Αντρέα και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη πιστεύω», δήλωσε στο welovesports ο προπονητής του Ανδρέα και «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Δημήτρης Μούγιος.

Από τη μεριά του ο Ανδρέας Τιλελής τόνισε στο welovesports:

«Έχουμε κατακτήσει ήδη δύο μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Σειρα έχει το παγκόσμιο στην Αμερική. Με τον Δημήτρη μας συνδέει μια φιλία χρόνων από τότε που ειμασταν και οι δύο στην εθνική ομάδα. Με έχει βοηθήσει πολύ και χρόνο με το χρόνο πάμε όλο και καλύτερα. Τα επόμενα μας σχέδια είναι να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και στην παράκτια κωπηλασία καθώς προγραμματίζουμε να πάρουμε μέρος στο παγκόσμιο που θα γίνει φέτος στο Χονγκ Κονγκ. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που πιστεψαν σε εμένα και με στηρίζουν.»