Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Οι Ιάπωνες φοβούνται ότι θα “χτυπήσει” τσουνάμι τους Ολυμπιακούς!

Οι Ιάπωνες φοβούνται ότι θα “χτυπήσει” τσουνάμι τους Ολυμπιακούς!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο απέχουν περίπου έναν χρόνο, ωστόσο οι διοργανωτές ήδη παίρνουν τα πρώτα μέτρα ασφαλείας. Ο λόγος είναι ο φόβος για επικείμενο τσουνάμι, το οποίο μπορεί να πλήξει του ιστιοπλοϊκούς αγώνες που υπάρχουν στο καλεντάρι της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου.

Αρχικά οι ιστιοδρομίες θα μειωθούν για να μπορέσει ν’ αποφευχθεί οποιοδήποτε πιθανός κίνδυνος σε περίπτωση που η “χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου” πληγεί από το ισχυρό φυσικό φαινόμενο. Δεύτερον οι θεατές από τους πέντε χιλιάδες θα μειωθούν στους τρεις χιλιάδες τριακόσιους (3.300), με σκοπό αν χρειαστεί να γίνει πιο γρήγορη εκκένωση.

Η Ιαπωνία συνήθως πλήττεται από σεισμούς, ωστόσο αν οι σεισμοί είναι πολύ ισχυροί μπορούν να δημιουργήσουν και τσουνάμι που θα κάνει σίγουρα… δύσκολη τη ζωή των διοργανωτών. Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο του 2011, όταν και το θαλάσσιο φαινόμενο έπληξε την ανατολική ακτή της χώρας ύστερα από σεισμό.

Οι άνθρωποι της διοργάνωσης έχουν αναγκαστεί ν’ αλλάξουν και πολλές ώρες από τα αθλήματα, με σκοπό να αποφευχθεί η μεγάλη ζέστη για τους συμμετέχοντες. Ο Μαραθώνιος αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το πρωί (τοπική ώρα), δηλαδή μιάμιση ώρα πιο νωρίς από τον κανονισμένο προγραμματισμό.