Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Οι Έλληνες δεν έδειξαν ακόμη τις δυνατότητές τους (vid)

Οι Έλληνες δεν έδειξαν ακόμη τις δυνατότητές τους (vid)

Με τους Έλληνες ιστιοπλόους μακριά από τον καλό τους εαυτό και με ασθενείς ανέμους συνεχίζεται στο Μαϊάμι το παγκόσμιο κύπελλο. Οι κορυφαίοι αθλητές μας βρίσκονται μακριά από τους πρωτοπόρους αλλά ακόμη η διοργάνωση δεν έχει φτάσει ούτε στη μέση. Εάν πρέπει να σταθούμε κάπου αξίζει να αναφερθούμε στην προσπάθεια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος στην πολυπληθέστατη κατηγορία των Λέϊζερ Στάνταρντ έχει μία καλή πορεία που αφήνει ελπίδες για το μέλλον. Καλή ήταν και η ημέρα για τη Βασιλεία Καραχάλιου που ανέβηκε θέσεις.

Στην κατηγορία των Λέϊζερ Στάνταρντ έχουν πραγματοποιηθεί επτά κούρσες και ο νεαρός πρωταθλητής μας είναι 17ος στους 101. Στα Ράντιαλ (5 κούρσες) η Αθανασία Φακίδη είναι 8η, με τη Βασιλεία Καραχάλιου που ήρθε 2η στην 4η και 3η στην 5η να ανεβαίνει 11η.

Καλές ήταν οι χθεσινές κούρσες για τον Γιάννη Μιτάκη. Ο αθλητής των Finn με την 6η θέση στην 5η κούρσα είναι 14ος.

Στα RSX και ύστερα από έξι ιστιοδρομίες ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στη 13η θέση, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την πρωτιά που έφερε στην 6η κούρσα. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης είναι 29ος σε 54 σκάφη. Στις γυναίκες, η Αγγελική Σκαρλάτου έχει πλασαριστεί στην 32η θέση (πέντε ιστιοδρομίες) και η Ιωάννα Σίρτη 41η στις 41.

Στα 470 των ανδρών και μετά τις τέσσερις κούρσες, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην 22η θέση και του Βασίλη Παπουτσόγλου – Γιάννη Ορφανού στην 30η. Στις γυναίκες, οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι 22ες. Το ελληνοολλανδικό πλήρωμα με τις Αφροδίτη Ζέγκερς – Λόμπκε Μπερκούτ βρίσκονται στην 6η θέση.