Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Καραχάλιου και Φακίδη χαράσσουν ρότα διάκρισης (vid)

Καραχάλιου και Φακίδη χαράσσουν ρότα διάκρισης (vid)

Δύο από τα καλύτερα πληρώματα του παγκοσμίου κυπέλλου, στον στόλο των Λέιζερ Ράντιαλ, στο Μαϊάμι είναι ελληνικά. Η Βασιλεία Καραχάλιου και η Αθανασία Φακίδη βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, και δείχνουν έτοιμες για να διεκδικήσουν διακρίσεις.

Στα Λέιζερ των γυναικών έχουν διεξαχθεί οκτώ κούρσες. Το πρόγραμμα έχει άλλες δύο, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κούρσα των μεταλλίων. Στόχος των αθλητριών μας είναι να βρεθούν εκεί. Η Βασιλεία Καραχάλιου, τις δύο τελευταίες ημέρες, ήταν εντυπωσιακή. Με υποδειγματικές πλεύσεις και καλή στρατηγική έκανε… άλματα πολλών θέσεων και πλέον είναι 4η στη γενική κατάταξη με 75 β.π. Η Αθανασία Φακίδη έχει καταφέρει να κρατηθεί στην πρώτη δεκάδα και είναι στην 6η θέση με 88 β.π. Τρίτη είναι η Αν Μαρί Ρίντομ από τη Δανία με 64 β.π. Στα Λέιζερ Στάνταρντ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι 23ος, ύστερα από οκτώ ιστιοδρομίες. Παίρνουν μέρος 101 σκάφη.

Πολύ καλός είναι και ο Γιάννης Μιτάκης στα Φινν. Ο ιστιοπλόος μας ανέβηκε στην 11η θέση με 62 β.π. ενώ απομένουν τρεις κούρσες μέχρι την κούρσα των μεταλλίων.

Στα 470, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν στη 16η θέση με 67 β.π. Απομένους τέσσερις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες μέχρι τη medal race και η διαφορά είναι μικρή (το αμερικανικό πλήρωμα των Κέλεμπρέις και Πάρκιν που είναι 10ο έχει 53 β.π.). Οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός είναι 28οι με 110 β.π. Οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι 23ες με 93 β.π. σε έξι από τις 10 κούρσες του προγράμματος.

Στα RSX έχουν διεξαχθεί εννιά ιστιοδρομίες και ο Βύρων Κοκκαλάνης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με την 16η θέση. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ήρθε 36ος, σε σύνολο 54. Στη γυναικεία ιστιοσανίδα (8 κούρσες), η Αγγελική Σκαρλάτου ήρθε 35η και η Ιωάννα Σίρτη 41η στις 41. Σήμερα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, στα RSX, θα διεξαχθούν οι κούρσες μεταλλίων, χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Οι χαλαρές στιγμές των αθλητών στη στεριά: