Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε άνδρες

Δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε άνδρες

Γεμάτες εμπειρίες θα γυρίσουν από το Σαν Ρέμο η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Οι πρωταθλήτριες μας στα 470 έλαβαν μέρος στη φημισμένη ρεγκάτα «The Carnival Race», όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τον αγωνιστικό στίβο εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί εκεί τον Μάιο.

Η ρεγκάτα αυτή αποτέλεσε μια πολύ δυνατή προπόνηση για τις αθλήτριες μας, διότι είχαν την ευκαιρία να τρέξουν μαζί με άνδρες ιστιοπλόους κορυφαίου επιπέδου που βρίσκονται στις πρώτες θέσης της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου μίλησαν στο welovesports για τον αγώνα και για τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

«Ήταν μία πολύ ωραία προπόνηση πέντε ημερών, διότι είχαμε την ευκαιρία να τρέξουμε σε κούρσες μαζί με άνδρες, κάτι που δε συμβαίνει ποτέ σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  Έτυχαν και συνθήκες που δεν τις προφταίνουμε συχνά, δηλαδή με πολύ κύμα και αυτό μας βοήθησε ότι χρειαζόμαστε προπόνηση σε αυτές τις συνθήκες. Η εμπειρία ήταν πολύ καλή, διότι ο καιρός βοήθησε στο να γίνουν όλες οι κούρσες και αυτό είχες ως αποτέλεσμα να μπορέσουμε να δοκιμάσουν κάποια πράγματα, όσον αφορά το στήσιμο των πανιών και γενικά όλου του σκάφους», δήλωσε η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και η κυβερνήτης, Μαρία Μπόζη, συμπλήρωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε πως θα είναι ο στίβος που θα γίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο. Είμαστε πολύ χαρούμενες που μας δόθηκε η ευκαιρία να αρμενίσουμε καιρούς που στην Ελλάδα δε συναντάμε συχνά και πιστεύουμε ότι οι συνθήκες στο ευρωπαϊκό θα είναι περίπου ίδιες με αυτές που πετύχαμε εδώ. Θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις στο Σαρωνικό κόλπο και θα τρέξουμε τις προκρίσεις για τις εθνικές ομάδες που θα γίνουν τον Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια θα παραλάβουμε το σκάφος μας, το οποίο επιστρέφει από το Μαϊάμι, και θα πάμε στη Πάλμα στη Μαγιόρκα όπου θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας και θα πάρουμε μέρος και στον αγώνα «Πριγκίπισσα Σοφία».

Στο Σαν Ρέμο οι κορυφαίες εν ενεργεία Ελληνίδες αθλήτριες των 470 είχαν την ευκαιρία να «τρέξουν» στον ίδιο στόλο με τους άνδρες, διότι στη Ρεγκάτα οι διοργανωτές είχαν κοινό στόλο για τα 470 ανδρών και γυναικών.

«Μας βοήθησε πάρα πολύ διότι μπορέσαμε να συγκρίνουμε την ταχύτητά μας και τις επιδόσεις μας σε διαφορετικές συνθήκες. Ήμασταν πολύ τυχερές γιατί στο συγκεκριμένο αγώνα εκτός από τους πρωταθλητές μας (σ.σ. Μάντη-Καγιαλή) έτρεχαν και άλλοι άνδρες κορυφαίου επιπέδου που βρίσκονται στις πρώτες θέσης της παγκόσμιας κατάταξης. Πολύ απαιτητικός αγώνας, αλλά και πολύ βοηθητικός για εμάς», υπογράμμισε η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα πρόσθεσε: «Πάντα οι αγώνες που τρέχουμε μαζί με τους άνδρες είναι πολύ ενδιαφέρον, ωστόσο εμείς έχουμε μια εμπειρία διότι προπονούμαστε με τους Ολυμπιονίκες, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή».