Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Δυναμική η νέα γενιά της ιστιοπλοΐας

Δυναμική η νέα γενιά της ιστιοπλοΐας

Με τη νέα γενιά να δίνει ξεκάθαρα τις… προθέσεις της άρχισαν στα νερά του Σαρωνικού οι αγώνες για την κατάρτιση των εθνικών ομάδων σε όλες τις ιστιοπλοϊκές κατηγορίες τριγώνου. Οι πρώτες κατηγορίες που μπήκαν στο κυνήγι της πρόκρισης ήταν τα RSX και τα 49άρια.

Στα RSX, στην ολυμπιακή κατηγορία, ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης παρόλο που δεν είναι ούτε 18 ετών έδειξε τα… δόντια του απέναντι στον έμπειρο πρωταθλητή Βύρωνα Κοκκαλάνη. Έχουν διεξαχθεί (μέχρι και σήμερα το απόγευμα) έξι κούρσες και ο νεαρός κατάφερε να πάρει μία πρωτιά. Στις υπόλοιπες, όπως ήταν αναμενόμενο, «μίλησε» η εμπειρία του σπουδαίου αθλητή μας στην ιστιοσανίδα, αλλά, όπως και να ΄χει, ο μικρός έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.     

Στα RSX με πανί 8,5 ο Λεωνίδας Τσορτανίδης μοιάζει να… μην έχει αντίπαλο. Και στις έξι κούρσες έφερε πρωτιές. Δεύτερος είναι ο Χαράλαμπος Κόγιας. Στον ίδιο στόλο βρίσκονται και οι γυναίκες όπου η νεαρή Κατερίνα Δίβαρη προηγείται της έμπειρης Αγγελική Σκαρλάτου.

Στα 49άρια και ύστερα από τέσσερις κούρσες στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Παναγιώτης Καμπουρίδης – Στέλιος Νούτσος και στη δεύτερη οι Στέλιος Σωτηρίου – Αλφόνσο Παναγιωτίδης.

Οι διοργανώσεις είναι σε εξέλιξη.