Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Πρόκληση για τους ιστιοπλόους μας η διοργάνωση των 420

Πρόκληση για τους ιστιοπλόους μας η διοργάνωση των 420

Την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μία διεθνή διοργάνωση με τη σφραγίδα του κύρους και της εμπειρίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος θα έχουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της ιστιοπλοΐας. Από τις 22 μέχρι και τις 25 Μαρτίου στα νερά του Σαρωνικού θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα για σκάφη 420, το οποίο θα έχει διεθνή… απόχρωση. Στους αγώνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερα από 40 σκάφη. 

«Πρόκειται για ένα μεγάλο ναυταθλητικό γεγονός. Έχουμε όλη την υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό για να φέρουμε εις πέρας τη διοργάνωση», δήλωσε ο Ηλίας Λαδάς, έφορος Ναυτικών Δραστηριοτήτων του ΝΟΕ.

Στις ιστιοδρομίες θα πάρει μέρος όλη η νέα γενιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των 420. Ανάμεσά τους και οι κορυφαίες στα κορίτσια, οι Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου. «Ο ανταγωνισμός προβλέπεται έντονος. Αυτό θα μας βοηθήσει στην μετέπειτα πορεία μας. Θα αποτελέσει ουσιαστικά μία καλή προετοιμασία για τους αγώνες του εξωτερικού», τόνισαν οι πρωταθλήτριες και ο προπονητής τους Ανδρέας Παπαδόπουλος, συμπλήρωσε: «Στα 420 έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Έρχονται από τα Όπτιμιστ πολύ καλοί αθλητές γι΄αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο προπονητής των κοριτσιών Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στα αγόρια, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν οι Αλέξανδρος Παπαϊωάννου – Νίκος Καραγιαννίδης: «Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν», υπογράμμισαν οι ιστιοπλόοι και ο προπονητής τους Βαγγέλης Μιτάκης, πρόσθεσε:«Οι Έλληνες αθλητές στα 420 έφερναν πάντα διακρίσεις. Αυτός ο αγώνας αποτελεί κίνητρο για να πετύχουμε κάτι περισσότερο».