Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Μια εντεκάχρονη υποψήφια για τους Ολυμπιακούς (pics&vid)

Μια εντεκάχρονη υποψήφια για τους Ολυμπιακούς (pics&vid)

Η Βρετανία θέλει να… ταράξει τα “λιμνάζοντα ύδατα” των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς έχει ως υποψήφια αθλήτρια για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στο Τόκιο το 2020 μια εντεκάχρονη! Βέβαια του χρόνου θα είναι 12, ωστόσο το νεαρό της ηλικίας της είναι εντυπωσιακό. Ο πρώτος… πιτσιρικάς, όμως, που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς, και κατέχει το ρεκόρ του νεαρότερου αθλητή είναι Έλληνας και μάλιστα Ολυμπιονίκης στο δίζυγο. Πρόκειται για τον Δημήτριο Λούνδρα που μετείχε το 1896 στην πρώτη διοργάνωση σε ηλικία 10 ετών και 218 ημερών.

Η Σκάι Μπράουν ασχολείται με το skateboard και όπως όλα δείχνουν θα γίνει η νεαρότερη αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες της Βρετανία. Η μικρή έχει καταφέρει με τα κατορθώματά της να γίνει viral σε όλη την υφήλιο. Η σελίδα της στο Facebook αριθμεί πάνω από 160 χιλιάδες άτομα, ενώ στο Instagram έχει πάνω από 500 χιλιάδες ακολούθους!

Γεννήθηκε στην Ιαπωνία από Βρετανό πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα, ωστόσο ο στόχος της είναι μετάσχει στη γιορτή του αθλητισμού με την πατρίδα του μπαμπά της. Τον Φεβρουάριο έλαβε μέρος σε διοργάνωση στο Ταλίν της Εσθονίας και αντιμετώπισε άντρες και γυναίκες που είναι διπλάσιοι από εκείνη!

Η Σκάι έγινε η πρώτη κοπέλα που κάνει στροφή 720°

“Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες” είπε η Μπράουν που κάνει και σερφ.

“Παρόλο που μου αρέσει να κάνω skate, επειδή έχει πλάκα θα ήταν τέλειο να αγωνιστώ στην πόλη που μεγάλωσα” είπε η φοβερή και τρομερή Σκάι.

Το tweet της Βρετανικής ομάδας

Το ρεκόρ που θα καταρρίψει είναι εντυπωσιακό, ωστόσο εκείνο του Δημήτριου Λούνδρα φαίνεται πως θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

Στους Αγώνες της Αθήνας το 1896 σχεδόν τα δύο τρίτα των αθλητών που συμμετείχαν ήταν Έλληνες, ενώ στο δίζυγο έλαβαν μέρος μόνο τρεις ομάδες και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία, το ασημένιο μία άλλη ελληνική ομάδα και ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος του οποίου η ομάδα απαρτίζονταν από τους Χρυσάφη, Μητρόπουλο, Λούνδρα και Καρβελά την τρίτη θέση.

Ο Λούνδρας στην συνέχεια σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη Ναυτική Ακαδημία, έλαβε μέρος και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ενώ το 1940 τοποθετήθηκε ναυτικός διοικητής του Αιγαίου. Το 1945 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιναυάρχου. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1924 και κατά διαστήματα όπως το 1932, το 1949 και το 1960.