Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ρότα για προκρίσεις

Ρότα για προκρίσεις

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, παλαιών πρωταθλητών, και ταλαντούχων νέων ιστιοπλόων άρχισαν οι προκρίσεις για τις εθνικές ομάδες στα 470, Finn, Laser Standard και Radial. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την πρώτη αμιγώς ανταγωνιστική διοργάνωση που «τσεκάρουν» τις δυνάμεις τους ως ζευγάρι ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος και η χάλκινη Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου

Στα 470, σήμερα, διεξήχθησαν τρεις κούρσες. Προηγούνται, στους άνδρες οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και ακολουθούν οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός. Στις γυναίκες πρώτες είναι οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Οι Παπαδοπούλου – Μούγιος είναι το μοναδικό μικτό πλήρωμα που παίρνει μέρος στον αγώνα και, ουσιαστικά, τρέχουν εκτός συναγωνισμού γιατί τα μικτά πληρώματα θα ισχύσουν μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Οι πρωταθλητές μας όμως θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με στόχο το μέλλον.

Τρεις κούρσες έχουν πραγματοποιηθεί  και στα Finn. Πρώτος είναι ο Γιάννης Μιτάκης του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος με τρεις πρωτιές. Στα Ράντιαλ, ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες, πρώτη είναι η Βασιλική Καραχάλιου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς με πρωτιές και ακολουθεί η Νάνσυ Φακίδη του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης με δύο δεύτερες και μία τρίτη θέση. Στα Laser STD γίνεται μεγάλη… μάχη ανάμεσα στη νέα γενιά. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης με 5 β.π. (1-2-2) είναι πρώτος, με δεύτερο τον Τάσο Παναγιωτίδη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με 6 β.π. (2-3-1).