Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ Στους τελικούς του Παγκοσμίου Ηλιόπουλος και Αφράτη

Στους τελικούς του Παγκοσμίου Ηλιόπουλος και Αφράτη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού είχε δύο ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς στο σημερινό του πρόγραμμα. Είναι το πρώτο για το 2019 και το τρίτο συνολικά.

Συγκεκριμένα οι Νίκος Ηλιόπουλος και Αργυρώ Αφράτη με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους κατάφεραν να μπουν στους τελικούς του δίζυγου και των ασύμμετρων ζυγών αντίστοιχα.

Ο… συνθετάκιας της αποστολής με συνολική βαθμολογία 14.200 βαθμούς κατάφερε να προκριθεί ως έβδομος, αφήνοντας εκτός παραδοσιακές δυνάμεις όπως Κινέζους και Ιάπωνες. Ήταν ο μοναδικός που είχε μόλις 1,2 μειώσεις και έπειτα από πολύ καιρό έδειξε πως βρίσκεται πάλι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η 21χρονη από τη μεριά της συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, μιας και μπόρεσε να κάνει σπουδαίο πρόγραμμα. Ο τελικός δεν είναι κάτι που τη φοβίζει και αναμφίβολα θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό τόσο για εκείνη, όσο και για τη χώρα μας.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η ηλικίας 15,5 ετών Ελβίρα Κατσάλη, η οποία κατετάγη 14η με 10,533 β., στην παρθενική της συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών.

Στις ασκήσεις εδάφους των ανδρών ο Αντώνης Τανταλίδης τερμάτισε 11ος με 13,866 β. και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης 38ος με 11,466 β..

Αύριο (Παρασκευή 15/03) θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος των προκριματικών οργάνων, όπου από ελληνικής πλευράς θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ο Αντώνης Τανταλίδης και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο, ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, η Ιωάννα Ξουλόγη στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος, καθώς και η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας.

Η Αργυρώ Αφράτη είχε επίσης δηλωθεί να συμμετάσχει στο άλμα και στο έδαφος, αλλά δεν θα αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα, στρέφοντας την προσοχή της αποκλειστικά στον σαββατιάτικο τελικό των ασύμμετρων ζυγών.