Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Όρια υψηλά αλλά δε μας φοβίζουν”

“Όρια υψηλά αλλά δε μας φοβίζουν”

Πριν από λίγες ημέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) γνωστοποίησε τα όρια για τη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020. Μπορεί να όρια να είναι υψηλά, όμως οι πρωταθλητές μας είναι αισιόδοξοι.

Λίλη Αλεξούλη, Κρίστυ Αναγνωστοπούλου και Ραφαέλα Σπανουδάκη, μίλησαν στο welovesports για τα υψηλά όρια που έβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, αλλά και για το πόσο εφικτό είναι για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας να πάρουν την πρόκριση.

Λίλη Αλεξούλη: “Η αλήθεια είναι ότι το όριο είναι αρκετά υψηλό, δικαιολογημένα όμως, διότι το επίπεδο στο μήκος γυναικών έχει ανέβει αρκετά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι τεράστιο κίνητρο για εμάς, ώστε να δουλέψουμε με μεγαλύτερο ζήλο και να δώσουμε το 100% του εαυτού μας για να καταφέρουμε να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.”

Ραφαέλα Σπανουδάκη: “Τα όρια είναι αρκετά υψηλά σε όλα τα αγωνίσματα. Εμείς οι αθλητές προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο, οπότε ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είναι πιο εφικτό να προκριθεί κάποιος από την κατάταξη. Εγώ θα επικεντρωθώ στα 200μ. Είναι αρκετά δύσκολο άλλα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Κρίστυ Αναγνωστοπούλου: “Είναι αρκετά υψηλό το όριο, ωστόσο δε με φοβίζει. Κάνουμε προπόνηση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι ακατόρθωτο.”