Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Τα φαβορί προηγούνται στις προκρίσεις

Τα φαβορί προηγούνται στις προκρίσεις

Με τον αέρα σύμμαχο συνεχίστηκαν οι ιστιοδρομίες για τον σχηματισμό εθνικών ομάδων στα 470, τα Finn, τα Laser Standard και Radial. Σήμερα διεξήχθησαν τρεις κούρσες (συνολικά έξι). Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Χωρίς εκπλήξεις συνεχίζονται οι ιστιοδρομίες στα 470. Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην πρώτη θέση του στόλου με 6 β.π. και ακολουθούν οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός με 9 β.π. Στις γυναίκες, πρώτες είναι οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, οι οποίες πλασαρίστηκαν στη γενική στην 5η θέση με 23 β.π. (ο στόλος είναι κοινός ανδρών – γυναικών). Σε αυτή την κατηγορία τρέχει και ένα μικτό πλήρωμα. Αποτελείται από τους Σοφία Παπαδοπούλου (Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα) και Δημήτρη Μούγιο (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία). Οι αθλητές είναι η πρώτη φορά που παίρνουν μέρος σε αγωνιστική διοργάνωση ως ζευγάρι, και αγωνίζονται για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Είναι 9οι με 41 β.π.

Στα Finn, ο Γιάννης Μιτάκης μοιάζει… να μην έχει αντίπαλο. Παίρνουν μέρος πέντε σκάφη και ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος έχει μόνο πρωτιές (8 β.π.).

Στα Laser Standard μεγάλος απών είναι ο Αντώνης Μπουγιούρης, ο οποίος δεν πήρε μέρος λόγω ίωσης. Ο νεαρός Δημήτρης Παπαδημητρίου οδηγεί τον στόλο με 6 β.π. ενώ ο δεύτερος (Θεόδωρος Τσαραμύρσης) έχει 12 β.π. Τρέχουν 29 σκάφη.

Απόλυτη… καπετάνισσα στον στόλο των Radial είναι η Βασιλεία Καραχάλιου. Με έξι πρωτιές σε ισάριθμες κούρσες επιβεβαιώνει την ανωτερότητά της σε ένα στόλο με 23 συμμετοχές. Δεύτερη είναι η Νάνσυ Φακίδη με 11 β.π.