Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Τα φαβορί ετοιμάζονται για το εθνόσημο

Τα φαβορί ετοιμάζονται για το εθνόσημο

Χωρίς εκπλήξεις και με καλό καιρό για ιστιοπλοΐα συνεχίστηκαν οι ιστιοδρομίες για τον σχηματισμό εθνικών ομάδων στα 470, τα Finn, τα Laser Standard και Radial. Σήμερα διεξήχθησαν στα νερά του Σαρωνικού τρεις κούρσες (συνολικά εννέα). Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Στα 470, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην πρώτη θέση του στόλου με 8 β.π. Σήμερα έφεραν δύο πρωτιές και μία δεύτερη θέση. Από… κοντά τους ακολουθούν οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, οι οποίοι τρέχουν με το νέο τους σκάφος. Έχουν 11 β.π. κια στην 9η ιστιοδρομία πλασαρίστηκαν πρώτοι. Στις γυναίκες, πρώτες είναι οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Ύστερα από εννέα κούρσες διατηρούν την 5η θέση στη γενική με 30 β.π. (ο στόλος είναι κοινός ανδρών – γυναικών). Σε αυτή την κατηγορία τρέχει και ένα μικτό πλήρωμα. Αποτελείται από τους Σοφία Παπαδοπούλου (Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα) και Δημήτρη Μούγιο (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία). Οι αθλητές είναι η πρώτη φορά που παίρνουν μέρος σε αγωνιστική διοργάνωση ως ζευγάρι, και αγωνίζονται για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Είναι 9οι με 56 β.π.

Στα Finn, ο Γιάννης Μιτάκης του Ναυτικού Ομίλου Πειραιά συνεχίζει να περνάει πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Παίρνουν μέρος πέντε σκάφη και ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος έχει εννέα πρωτιές (8 β.π.).

Στα Laser Standard δεν αγωνίζεται ο Αντώνης Μπουγιούρης λόγω ίωσης. Ο νεαρός Δημήτρης Παπαδημητρίου οδηγεί τον στόλο με 11 β.π. ενώ ο δεύτερος (Θεόδωρος Τσαραμύρσης) έχει 29 β.π. Τρέχουν 29 σκάφη.

Μόνο πρωτιές έχει και η Βασιλεία Καραχάλιου. Με εννέα πρωτιές σε ισάριθμες κούρσες είναι η καπετάνισσα σε ένα στόλο με 23 συμμετοχές. Δεύτερη βρίσκεται η Νάνσυ Φακίδη με 18 β.π.