Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ RUNNING Έλαμψε και πάλι η 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου

Έλαμψε και πάλι η 13χρονη Γλυκερία Σκάρκου

Αυτή η μικρή, αλλά θαυματουργή, Γλυκερία Σκάρκου πρωταγωνίστησε και πάλι στο φετινό ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στον αγώνα των τριών χιλιομέτρων. Στην κατηγορία γυναικών, αν και είναι 13 μόλις ετών! Ο χρόνος της; 10’33”.

Η αθλήτρια του Α.Ο. Π. Φαλήρου πρωτοεμφανίστηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση, όταν τότε έτρεξε πέντε χιλιόμετρα και κατέπληξε όλο τον κόσμο με την τρίτη θέση στα 12 χρόνια της… Από τότε έτρεξε σε αρκετούς αγώνες ανοίγοντας έναν μεγάλο διάλογο για το αν πράττει σωστά δεδομένου της ηλικίας της. Πέρα πάντως από τις αθλητικές της επιδόσεις, διακρίνεται και για την ωριμότητα στο λόγο της:

Σε αγώνες που συναγωνίζομαι μεγάλες αθλήτριες, στόχος δεν είναι η θέση αλλά η επίδοση, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη σήμερα- είπε σήμερα μετά τον τερματισμό. Είναι πολύ ωραίο που βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας πλημμυρισμένο από δρομείς και όχι από αυτοκίνητα όπως συνήθως. Θα ήθελα πάρα πολύ να τρέξω και του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή και τον ψυχοθεραπευτή μου, Αναστάσιο Ψαρογιάννη. Πάντα μετά τον αγώνα είμαι ξεκούραστη και χαρούμενη, όπως και στην προπόνηση, η οποία διαρκεί μία ώρα και επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα“.

Πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10’24” και τρίτη ήταν η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11’17”. Η Ζωή Ανδρικοπούλου τόνισε μετά τη νίκη της: “Κάθε χρόνο έρχομαι και τρέχω εδώ. Μπορώ να πω ότι λατρεύω να τρέχω στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Είναι ένας αγώνας εντός της πόλης σε μία υπέροχη διαδρομή, με τον κόσμο να μας δίνει ώθηση. Το απόλαυσα πραγματικά“.