Αρχική ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Στον… Καιάδα και οι παράγοντες του στίβου, αν ξεπεράσουν τα 55 τους

Στον… Καιάδα και οι παράγοντες του στίβου, αν ξεπεράσουν τα 55 τους

Τιμήστε τους, να φύγουν. Ο,τι πρόσφεραν, πρόσφεραν. Αρκετά…

Ηλικιακούς περιορισμούς για τους παράγοντες -ειδικά τους εφόρους- των σωματείων θέτει ο ΣΕΓΑΣ. Αφού, αρχικά, αποφάσισε ότι άνθρωποι άνω των 35 ετών δεν έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν σε σύλλογο στίβου ούτε να μεταγραφούν, εκτός κι αν έχουν θέση στην 50άδα της χρονιάς, τώρα βάζει όριο ηλικίας και για τους εφόρους των τμημάτων. Με απόφαση της διοίκησής του, δεν μπορεί ν’ ασχοληθεί με τα διοικητικά του στίβου όποιος έχει ξεπεράσει τα 50 χρόνια της ηλικίας του, εκτός κι αν έχει αρχίσει την ενασχόληση νωρίτερα. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να βρίσκεται στην θέση του έως, το πολύ, τα 55 χρόνια του ή, το περισσότερο, επί οκτώ έτη. Αν, δηλαδή, κάποιος γίνει έφορος στα 45 του, θα μπορεί να παραμείνει έως και τα 53. Αν, όμως, αναλάβει την εφορεία του τμήματος στα 49 του, στα 55 οφείλει να την παραδώσει.

Η απόφαση δεν έχει απολύτως αναδρομική ισχύ. Για τους υπάρχοντες εφόρους, “προσφέρεται” τετραετής θητεία, ασχέτως ηλικίας.

Μια ερώτηση, προς τον υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη: Θα προσυπογράψει τις αποφάσεις αυτές (και για τους αθλητές και για τους εφόρους), που όζουν ρατσισμό;