Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Σημαντικό τεστ για το ελληνικό ανσάμπλ

Σημαντικό τεστ για το ελληνικό ανσάμπλ

Η Εθνική ομάδα ανσάμπλ αναχωρεί αύριο για τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου αναμένεται να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής (12-14/4). Αυτός θα είναι ο πρώτος φετινός εκτός συνόρων αγώνας για τα κορίτσια μας.

Με το ελληνικό ανσάμπλ θα αγωνιστούν στην Σόφια οι Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Δέσποινα Τούση, Ελεάννα Δημοπούλου, όπως και στην επίσημη πρεμιέρα της στο διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup του Φαλήρου πριν από σχεδόν έναν μήνα, ενώ παρούσα στο πλευρό των συναθλητριών της θα είναι και η Χριστίνα Ρήγα, που αναρρώνει από διάστρεμμα στην ποδοκνημική.

Επιδίωξη της Εθνικής ομάδας θα είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις, στα «αποκαλυπτήρια» των νέων προγραμμάτων της ενώπιον των διεθνών κριτών, ώστε να συνεχίσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την προσπάθειά της, που θα κορυφωθεί στο προ-Ολυμπιακό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου στο Μπακού.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας θα ανοίξει την Παρασκευή (12/04), με τις 17 συμμετέχουσες ομάδες του ανσάμπλ να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στις 5 μπάλες (17:10 – 18:50 ώρα Ελλάδας), στο πρώτο σκέλος του σύνθετου αγώνα.

Το Σάββατο (13/04) το ελληνικό ανσάμπλ και οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες (17:20 – 18:55), για να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα μέσα από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (14/04) με τους τελικούς οργάνων, σε καθέναν από τους οποίους θα έχουν προκριθεί οι οκτώ ομάδες με τις υψηλότερες βαθμολογίες (16:50 – 17:30 και 18:20 – 19:00).