Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ «Φλερτάρει» με το μετάλλιο ο Κοκκαλάνης (pics)

«Φλερτάρει» με το μετάλλιο ο Κοκκαλάνης (pics)

Μία καλή κούρσα θα χρειαστεί αύριο ο Βύρων Κοκκαλάνης για να ξανανέβει σε βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής των RSX θα αγωνιστεί στο medal race της διοργάνωσης στη Μαγιόρκα και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μπορεί να διεκδικήσει το ασημένιο ή το χάλκινο μετάλλιο. Στην κούρσα των μεταλλίων των νέων, όμως, θα βρεθούν και οι πρωταθλητές μας του μέλλοντος. Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πλασαρίστηκαν μέσα στους 10 κορυφαίους της κατηγορίας τους.

Μετά την ολοκλήρωση και της 10ης κούρσας στους άνδρες, ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι στην 5η θέση και έχει τους ίδιους βαθμούς (60) με τον Λουί Ζαρ (Γάλλος), που είναι 4ος. Πρώτος είναι ο Κιράν Μπαντλόι από την Ολλανδία με 34 β.π. και ακολουθεί ο συμπατριώτης του Φαν Ριτζσελμπέργκε με 47 β.π. Τρίτος είναι ο Γάλλος Τόμας Γκοδιάρ με 58 β.π. 

Στους νέους άνδρες διεξήχθησαν 12 κούρσες. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πλασαρίστηκε 5ος με 57 β.π. και ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης 8ος με 73 β.π. Οι νεαροί πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη θέση τους στον αγώνα των μεταλλίων, αλλά είναι αδύνατον να ανέβουν στο βάθρο γιατί η διαφορά με τον 3ο είναι μεγάλη. Ο Χαράλαμπος Κόγιας ήρθε 30ος και ο Γιάννης Καρβουνιάρης 36ος στη γενική και 2ος στην ηλικιακή κατηγορία -17. 

Την 6η θέση στις γυναίκες -21 ετών κατέκτησε η Κατερίνα Δίβαρη, η οποία πλασαρίστηκε στην 38η θέση στη γενική (28η στην Ευρώπη). Η Ιωάννα Σίρτη κατετάγη 50η.  

Φωτογραφίες: ©Jesus Renedo/SAILING ENERGY