Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο Κοκκαλάνης

Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο Κοκκαλάνης

Ο Βύρων Κοκκαλάνης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο medal race τερματίζοντας στην έβδομη θέση. Στην κούρσα των μεταλλίων των νέων βρέθηκαν και οι πρωταθλητές του μέλλοντος. Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πλασαρίστηκαν από εχθές μέσα στους 10 κορυφαίους της κατηγορίας τους.

Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε την έβδομη θέση στην κούρσα των μεταλλίων με 14βπ. και στην πέμπτη στη γενική με 74βπ. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Κίραν Μπάντλοου (38βπ) και στη δεύτερη θέση ο συμπατριώτης του Ντόριαν Βαν Ράισελμπεργκ (49βπ). Ακολούθησαν στην τρίτη και στην τέταρτη θέση οι Γάλλοι Τόμας Γκογιάρ (66βπ.) και Λουίς Ζαρ (72βπ.).

Η νέα γενιά παρουσιάστηκε αρκετά ανεβασμένη στο medal race, όπου ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ήρθε τέταρτος παραμένοντας πέμπτος στη γενική με 65 π.β. και ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε έβδομος στο σύνολο έχοντας 79 π.β. Ο Χαράλαμπος Κόγιας ήρθε 30ος και ο Γιάννης Καρβουνιάρης 36ος στη γενική και 2ος στην ηλικιακή κατηγορία -17. 

Την 6η θέση στις γυναίκες -21 ετών κατέκτησε η Κατερίνα Δίβαρη, η οποία πλασαρίστηκε στην 38η θέση στη γενική (28η στην Ευρώπη). Η Ιωάννα Σίρτη κατετάγη 50η.  

Photo Credits: Jesus Renedo / SAILING ENERGY