Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Ένα στα τρία δείγματα θετικά!

Ένα στα τρία δείγματα θετικά!

Το ντόπινγκ ολοένα και αυξάνεται, με το τραγικό να είναι πως πολλά παιδιά από 17-20 ετών κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τα νούμερα αυτά έχουν… βαρέσει “κόκκινο” στην Ινδία, όπου ένας στους τρεις νεαρούς αθλητές ντοπάρεται!

Η “Indian Express” αναφέρει πως ο αντιντόπινγκ οργανισμός της χώρας μάζεψε 30 δείγματα από αθλητές κατηγοριών Κ17 και Κ20 σε διοργάνωση που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Ναγκπούρ.

Εννιά από αυτούς τους αθλητές, έξι αγόρια και τρία κορίτσια, δεν πέρασαν το τεστ και αποβλήθηκαν. Ο διευθυντής της NADA, Ναβίν Αγκαρουάλ αποκάλυψε πως οι αλλαγές στο πρόγραμμα ντόπινγκ έχει βοηθήσει να πιαστούν πολλοί παραβάτες!

Τα κρούσματα σε ένα τόσο όμορφο άθλημα συνεχίζονται, την ώρα που η παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών προσπαθεί και πάλι να… μαζέψει τα κομμάτια της από τα θέματα ντόπινγκ που την ταλανίζουν εδώ και χρόνια. Μάλιστα, εξαιτίας των τόσων πολλών κρουσμάτων απαγορευμένων ουσιών το άθλημα έχει βρεθεί πολλές φορές στο όριο για την απομάκρυνσή του από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις νέους σε ηλικία ανθρώπους να γίνονται… έρμαιο των επιτήδειων στον βωμό της δόξας…