Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ξεχώρισαν στην άπνοια Μάντης-Καγιαλής (vids)

Ξεχώρισαν στην άπνοια Μάντης-Καγιαλής (vids)

Η άπνοια δε βοήθησε ούτε σήμερα τους ιστιοπλόους μας που επιτέλους ύστερα από τέσσερις ημέρες κατάφεραν να κάνουν όλοι έστω από μία κούρσα στις κατηγορίες τους και έφεραν αρκετά καλά πλασαρίσματα… Οι ασθενείς άνεμοι έχουν κάνει πολύ δύσκολη την προσπάθεια των διοργανωτών για τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών και εάν αναλογιστεί κάποιος τα πολλά έξοδα που χρειάζονται για τη συμμετοχή των αθλητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γένοβας έχει κάνει αρκετούς να προβληματίζονται. Μάλιστα, αθλητές μας παραδέχονται ότι η συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Ιταλίας ήταν λανθασμένη!

Στα 470 των ανδρών οι Τάκης Μάντης και Παναγιώτης Καγιαλής ύστερα από μόλις μία ιστιοδρομία (επιτέλους διεξήχθη κούρσα) βρίσκονται στην τρίτη θέση με 3 β.π., ενώ οι Βασίλης Παπουτσόγλου και Γιάννης Ορφανός που δεν πήραν εκκίνηση είναι στην 42η με 45 β.π. Στις γυναίκες οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι 30ες με 30 β.π.

Στα 49er ο καιρός, παρά το γεγονός πως δεν ήταν ευνοϊκός επέτρεψε την ολοκλήρωση πέντε ιστιοδρομιών. Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στέλιος Νούτσος βρίσκονται στην 60η θέση με 97 β.π., ενώ “πέταξαν” την τελευταία κούρσα που τερμάτισαν στην 32η θέση (24, 29, 21, 23, (32)).

Στα Nacra 17 οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης απουσίασαν από τις δύο πρώτες ιστιοδρομίας, καθώς βρέθηκαν στη Λωζάννη για την παρουσίαση του Star Sailors Gold Cup. Στην τρίτη που έγινε σήμερα είχαν πολύ καλή απόδοση, μιας και τερμάτισαν δέκατοι, ωστόσο η 38η με 34 β.π. ((24), 24, 10) δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια για την κατάκτηση κάποια αξιόλογης θέσης. Στόχος πλέον των πρωταθλητών μας είναι η μέτρηση των δυνάμεών τους με τα υπόλοιπα πληρώματα.

Στα Laser η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς το κίτρινο πλήρωμα έχει ολοκληρώσει τρεις κούρσες, ενώ το μπλε τέσσερις εξαιτίας των… παιχνιδιών του καιρού. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ύστερα από τρεις κούρσες βρίσκεται στην 54η θέση με 41 β.π. ((57), 24, 17), ο Αντώνης Μπουγιούρης που έχει κάνει τέσσερις είναι στην 65η με 52 β.π. ((44), 12, 40, 11), ο Τάσος Παναγιωτίδης με επίσης τέσσερις βρίσκεται στην 76η με 58 β.π. (35, 23, (44), 42), ενώ ο Μάριος Καραδήμας με τρεις κούρσες είναι στην 111η με 102 β.π. (51, 51, (55)).

Τέλος στα Radial δεν πραγματοποιήθηκαν ιστιοδρομίες, εξαιτίας των ασθενών ανέμων. Η Βασιλεία Καραχάλιου παραμένει στην τρίτη θέση με 2 β.π., η Ναταλία Ταμβακίδου είναι στην 56η με 29 β.π. και στάνταρ ποινή, με την Αθανασία Φακίδη να βρίσκεται στην 67η θέση με 35 β.π. και χωρίς να έχει τερματίσει στην πρώτη ιστιοδρομία.