Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ελληνικό πλήρωμα άνοιξε πανιά στη Γαλλία (vid)

Ελληνικό πλήρωμα άνοιξε πανιά στη Γαλλία (vid)

Ένα ελληνικό πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπεί τη χώρα μας στον διεθνή αγώνα «Spi Ouest France 2019», ο οποίος άρχισε σήμερα. Πρόκειται για το σκάφος «The Gorgona Appreciation Society» με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη και πλήρωμα τους Στέλλα Παπαϊωάννου, Μάνο Χατζηγιάννη, Πάτροκλο Τόττα και Philippe Marsé.

Το Spi Ouest -France είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών και διαρκεί τέσσερις ημέρες. Διοργανώνεται από την εφημερίδα Ouest-France και τη Ναυτική Εταιρεία LaTrinité – sur – Mer. Το Spi Ouest- France με την πάροδο του χρόνου η μεγαλύτερη ρεγκάτα ιστιοπλοϊκών σκαφών της Ευρώπης

Το 2018, το “Spi” γιόρτασε τα 40α του γενέθλια και σχεδόν 400 σκάφη βρέθηκαν στον κόλπο Quiberon. Αυτή τη χρονιά έχουν δηλώσει συμμετοχή 44ο πληρώματα. Ο αγώνας αυτός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας.

Το ελληνικό πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης παίρνει μέρος στον αγώνα χάρη στον Philippe Marsé. Το 2016, ο κ. Marse ανέλαβε Διευθυντής του Γαλλικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης και θέλησε να συνεχίσει να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα. Έτσι βρέθηκε στον Ναυτικό όμιλο Θεσσαλονίκης και στο σκάφος του Γιάννη Λαμπριανίδη «Κουρσάρος». Πριν από λίγο χρονικό διάστημα ο Γάλλος έμαθε ότι ο Όμιλος Béneteau ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει ένα από τα νέα του First 24 σε πλήρωμα που ήθελε να αγωνιστεί στο Spi Ouest France. Έτσι το πρότεινε στους ιστιοπλόους και δημιουργήθηκε πλήρωμα από το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στη Γαλλία.

To video της διοργάνωσης: