Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ «Να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας»

«Να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας»

Στο κλίμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων κινούνται οι αθλητές των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών, που ολοκληρώνουν αύριο την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους. Το Σάββατο η αποστολή αναχωρεί για τη Βουδαπέστη κι εκεί θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση, που αρχίζει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Πάσχα 28 του μήνα.

Την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσουν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες. Είναι οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Μαρία Χριστοφοράκη. Για τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον πάγκο των αθλητών θα είναι οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Πριν από την αναχώρηση και την κλήρωση της πρώτης φάσης ο Κώστας Βατσακλής έκανε ένα σχόλιο για το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική αποστολή το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά κατ’ αρχήν και να πούμε ότι δεν έχουμε βλέψεις για κάποια πολύ υψηλή διάκριση. Ωστόσο και μόνο η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση είναι σημαντική εμπειρία και τιμή για κάθε αθλητή. Πάμε στην Ουγγαρία για να δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς ανάμεσα στις χώρες, που παίζουν καλό, μοντέρνο και θεαματικό πινγκ πονγκ. Θα προσπαθήσουμε με άλλα λόγια να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Θέλουμε να πετύχουμε όσο γίνεται περισσότερες προκρίσεις από τα γκρουπ και μετά να κυνηγήσουμε όσο γίνεται πιο ψηλή θέση ο καθένας γιατί είναι και προολυμπιακή χρονιά και υπάρχει επιπλέον κίνητρο», δήλωσε ο εθνικός προπονητής.