Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Εντυπωσιακός για ακόμη μία φορά ο Τεντόγλου

Εντυπωσιακός για ακόμη μία φορά ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τη θερινή περίοδο εξίσου εντυπωσιακά με τον τρόπο που έκλεισε την χειμερινή.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους ήταν ίσως ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής στα σημερινά “Βεργώτεια”, στο Αργοστόλι, αφού είχε καλύτερο άλμα στο μήκος στα 8,10 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στην Ευρώπη.

Ο νικητής πριν λίγους μήνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα για τη Σανγκάη, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρώτο του Diamond League στη σεζόν και παράλληλα να κοντραριστεί με αθλητές που θα βρει μπροστά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο Τεντόγλου πέτυχε και ένα άτυπο ατομικό ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του ξεκινάει τη σεζόν με άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Ο 20χρονος ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,94 μ., συνέχισε με το 8,10 μ., άφησε την τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην τέταρτη και πέμπτη και δεν εκτέλεσε το έκτο και τελευταίο του άλμα.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο πρωταθλητής του τριπλούν, Δημήτρης Τσιάμης, που πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες που ακολουθούν πέτυχε 7,53 μ. (0,7), ενώ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέτυχε 7,47 μ. και στους επόμενους αγώνες του θα κυνηγήσει το ατομικό του 7,61 μέτρα.

Τόσο ο Τεντόγλου όσο και η Παπαχρήστου με τον Τσιάμη, στη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων τιμήθηκαν από τους διοργανωτές για τις διακρίσεις τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

*Τα “Βεργώτεια” είναι σε εξέλιξη