Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Πέμπτοι στην Ευρώπη Μάντης και Καγιαλής

Πέμπτοι στην Ευρώπη Μάντης και Καγιαλής

Οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, παρά την προσπάθεια που έκαναν δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην τριάδα των μεταλλίων στο Όπεν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας 470 που ολοκληρώθηκε στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας.

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια πως ο καιρός δεν ήταν καθόλου ευνοϊκός για τους ιστιοπλόους μας, καθώς ο λιγοστός αέρας δεν τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν καλό αγώνα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ειδικότητά τους είναι οι κούρσες με αέρα, όπου έχουν φέρει αμέτρητες επιτυχίες στο παρελθόν.

Οι δύο έμπειροι πρωταθλητές μας μέχρι και πριν από το medal race ήταν στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης και στην τέταρτη στην όπεν, ωστόσο στον αγώνα υποχώρησαν. Κατέλαβαν την 7η θέση και 5η στην Ευρώπη με 39 β.π. (4, 10, 1, 3, 3, (10), 18).

Στο medal race των γυναικών οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλνωρίδου κατέλαβαν την 10η θέση στο Όπεν και 9η στην Ευρώπη, δείχνοντας σαφώς επηρεασμένες από τον χθεσινό τραυματισμό της Κλωναρίδου. Η πρόωρη εκκίνηση τους στοίχισε, μιας και πήραν 22 β.π., ενώ συνολικά είχαν 64 β.π. (6, 14, 5, 13, 5, (41), 22).