Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Πρόκριση με… ελληνικό χρώμα για το Τόκιο (pics)

Πρόκριση με… ελληνικό χρώμα για το Τόκιο (pics)

Η Αφροδίτη Ζέγκερς και η Λόμπκε Μπερκούτ αποτελούν ένα από τα καλύτερα πληρώματα στην κατηγορία των 470 γυναικών, κάτι που το απέδειξαν για ακόμη μία φορά καθώς κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Το ολλανδικό πλήρωμα, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα προετοιμάζεται με τον Κωνσταντίνο Τριγκώνη, υπερίσχυσε των υπόλοιπων πληρωμάτων της χώρας στην εσωτερική διαδικασία πρόκρισης της ομοσπονδίας για το Τόκιο και…. ανοίγει πανιά για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Να σημειώσουμε ότι η Αφροδίτη Ζέγκερς, μπορεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας, αλλά στην Ελλάδα έμαθε ιστιοπλοΐα και με τα ελληνικά χρώματα έφερε τις πρώτες της διακρίσεις, σε νεαρή ηλικία. Οι συνθήκες, όμως, στη χώρα μας δεν τη βοήθησαν και αναγκάστηκε να… μετακομίσει στη “χώρα της τουλίπας”, εκεί όπου ζει και προπονείται.

Η Λόμπκε Μπερκούτ, από τη μεριά της είναι μία από τις κορυφαίες ιστιοπλόους της Ολλανδίας στην κατηγορία των 470, έχοντας στη συλλογή της δύο Ολυμπιακά μετάλλια.

Το 2008 ήταν “ασημένια” στο Πεκίνο, ενώ το 2012 στο Λονδίνο είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πλέον η Μπερκούτ και η Ζέγκερς αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα του αθλήματος, κάτι που αναμένεται να το δούμε και στο Τόκιο.

Οι δύο αθλήτριες, γιόρτασαν την πρόκριση τρώγοντας με… chopsticks.