Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Θετικές εντυπώσεις για τις «μικρές»

Θετικές εντυπώσεις για τις «μικρές»

Η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων παρουσίασε το πρόγραμμά της στα 5 στεφάνια και άφησε καλές εντυπώσεις, παρά τη δεδομένη απειρία των κοριτσιών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που άρχισε χθες στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Στην πρεμιέρα των αγώνων, η πρωτοεμφανιζόμενη εκτός των συνόρων νεανική ελληνική ομάδα (Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία-Μαρία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου) συγκέντρωσε 18,275 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 15η θέση μεταξύ 20 ομάδων στα 5 στεφάνια.

Η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων θα αγωνιστεί ξανά το Σάββατο (18/05), στις 5 κορδέλες, με τη Νίνα Ανδρεανίδου στη θέση της Ελένης Ρίζου, με την προσδοκία ότι θα αποδώσει ακόμα καλύτερα, αφού πλέον δεν θα υπάρχει το άγχος της πρεμιέρας. Από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών θα βγει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα. Επιπλέον, οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/05).

Αύριο (Παρασκευή 17/05) θα αγωνιστούν οι πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών: στο πρώτο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς η Ελένη Κελαϊδίτη και η Ιωάννα Μαγοπούλου, παρουσιάζοντας προγράμματα με μπάλα και με στεφάνι, στον 2ο από τους τρεις ομίλους της ημέρας (13:30 – 15:00 ώρα Ελλάδας).