Αρχική ΙΠΠΑΣΙΑ Η ώρα για την ανάδειξη των κορυφαίων

Η ώρα για την ανάδειξη των κορυφαίων

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ιππασίας του 2019 (23- 26 Μαΐου). Η μεν Υπερπήδηση Εμποδίων θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό ιπποδρόμιο με χλοοτάπητα, ενώ το πρωτάθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που θα αρχίσει την Παρασκευή, 24 Μαΐου στο ιπποδρόμιο με άμμο. Η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Παπαδημητρίου, ενός από τους στυλοβάτες προπονητές του αθλήματος της υπερπήδησης εμποδίων, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στο φετινό Πρωτάθλημα αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών, αφού θα λάβουν μέρος πάνω από 400 ζευγάρια ίππων ιππέων από όλη την Ελλάδα, που θα διεκδικήσουν τους τίτλους των πρωταθλητών και των δύο αθλημάτων στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, νεαρών ιππέων και ενηλίκων. Ακόμη, στην Υπερπήδηση Εμποδίων θα αναδειχθούν η νικήτρια αμαζόνα και ο νικητής νεόλεκτος ίππος.

Πρωταθλητής Ελλάδας στις Κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων και Νικήτρια Αμαζόνα αναδεικνύονται αντίστοιχα οι αθλητές οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από τους Αγώνες Πρωτάθλημα 1 & 2 και τον Τελικό Αγώνα Πρωταθλήματος. Η βαθμολογία στον Τελικό Αγώνα Πρωταθλήματος είναι προσαυξημένη κατά 100%. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπολογίζεται η καλύτερη κατάταξη στον Τελικό Αγώνα.

Στη βαθμολογία μετά τους δύο πρώτους αγώνες, στην Κατηγορία Ενηλίκων προηγείται η Πάολα Μαρτίνη του ΙΑΟΦ με τον Electic Elvis με 40 βαθμούς, στην Κατηγορία Εφήβων ισοβαθμούν στην 1η θέση η Μελίνα Πειμανίδη με την Candice του ΙΠΠΟΚ και η Μαρία Νικολαίδου του ΑΚΙΘ με τον Flippo VDL, στην Κατηγορία Παίδων η Σεμέλη Ποππ με την Arabella του ΕΙΟ με 36 βαθμούς, στην Κατηγορία Αμαζόνων η Άννα Δανάλη με τον Con Top του ΙΟΜ και η Αγγέλικα Καρακασίλη του ΙΟΚΑΛSG με τον Captain Cunterbunt είναι στην 1η θέση με 32 βαθμούς. Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων μετά τον 2ο αγώνα στην 1η θέση είναι επίσης η Άννα Δανάλη με τον Mister Chayotte Z με 20 βαθμούς.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία οι πρωταθλητές Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων θα αναδειχθούν από τον τριήμερο αγώνα.

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο θα είναι ελεύθερη για το κοινό, και το τετραήμερο αυτό θα είναι μια γιορτή για όλη την οικογένεια με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικά άλογα για να κάνουν βόλτα τα παιδιά και παιδική φάρμα.

Το πρόγραμμα: