Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ E-SPORTS Ασθένεια ο εθισμός στα Video Games;

Ασθένεια ο εθισμός στα Video Games;

Μία σημαντική απόφαση αναμένεται να πάρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τις επόμενες ημέρες, σχετικά με τον εθισμό των ανθρώπων στο gaming.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ξένα Μέσα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει αν ο εθισμός στα video games, θα πρέπει να αναγνωριστεί ως ασθένεια και αν θα πρέπει να κάποιος που είναι εθισμένος θα πρέπει να πάρει κάποια… αγωγή για να μπορέσει να “αποτοξινωθεί”.

Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν “εισβάλει” στον κόσμο του gaming προσπαθούν να κρατήσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μακριά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ωστόσο οι επικεφαλής του οργανισμού είναι αντίθετοι με τις εταιρείες, διότι πιστεύουν ότι ο εθισμός είναι ασθένεια.

Ο εθισμός έχει τα εξής τρία χαρακτηριστικά σύμφωνα με τους ειδικούς. Τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση. Όταν κάποιος είναι εθισμένος στα video games έχει και τα τρία χαρακτηριστικά , ενώ παράλληλα αγνοεί τα ενδιαφέροντα του στη ζωή αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγάλες εταιρείες υποστήριξαν ότι ο ίδιος εθισμός μπορεί να προέλθει και από την τηλεόραση, ενώ θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερες έρευνες για να είναι σίγουροι για την απόφαση τους.

 

πηγή: eurogamer.net