Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Εκτός ΔΟΕ η πυγμαχία

Εκτός ΔΟΕ η πυγμαχία

Στο… καναβάτσο η Διεθνής Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας (AIBA), έπειτα από την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να την αποβάλει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως η Ομοσπονδία Πυγμαχίας δε θα είναι πλέον στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο η πυγμαχία ως άθλημα θα παραμείνει. Η απόφαση αυτή πάρθηκε, διότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (AIBA), Γκαφούρ Ρακχίμοβ, έχει χαρακτηριστεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ως ένας από τους «μεγαλύτερους εγκληματίες του Ουζμπεκιστάν».

Ο Ρακχίμοβ πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι προβλήματα ανάμεσα στην ΑΙΒΑ και στη ΔΟΕ ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε πως AIBA έχασε την αναγνώρισή της από τη ΔΟΕ, ενώ της αφαιρέθηκε και το δικαίωμα να διοργανώνει τουρνουά που θα δίνουν προκρίσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διοργανώσεις που θα δίνουν τις προκρίσεις στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα γίνονται, πλέον, από τη ΔΟΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οριστική απόφαση για το… μέλλον της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας θα παρθεί στη σύνοδο που θα γίνει 24-26 Ιουνίου.

photo credits: Olympic.org