Αρχική ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είναι κάποιες στιγμές που το συναίσθημα μπαίνει πάνω από τη λογική. Η καρδιά και η ψυχή «σβήνουν» κάθε μαθηματική πράξη. Εποχές μνημονίων, εποχές κρίσης των πάντων, όλα υπολογίζονται με το κομπιούτερ: ένα και ένα ίσον…Αλήθεια, πόσο;

Η μεγάλη αθλητική οικογένεια ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια το δικό της Γολγοθά. Οι ελλείψεις πολλές, οι αιτίες και οι αφορμές για παράπονα και δικαιολογίες πάμπολες πλέον. Και όμως σε πείσμα της λογικής, οι αθλητές και οι αθλήτριες μας διαπρέπουν. Δεν είναι θαύμα; Σίγουρα είναι η Ελληνική ψυχή που σε τέτοιες καταστάσεις οριακές βγαίνει μπροστά και «καταθέτει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου περηφάνεια, δύναμη, αγώνα, προσπάθεια τιτάνια, ταλέντο, πάθος, αγωνιστικότητα, ομαδικότητα. Ψυχή, ψυχάρα. Η γαλανόλευκη ανεβαίνει σε ιστούς σε πείσμα των καιρών. Μα για σταθείτε: αυτό είναι το ζητούμενο; Όχι βέβαια. Αυτό είναι το θαύμα θαυμάτων σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, που στάδια είναι κλειστά, όργανα λείπουν, τα μέσα είναι πενιχρά, οι επιχορηγήσεις λιγοστές έως ανύπαρκτες, κόσμος και κοσμάκης γύρω από τον αθλητισμό είναι απλήρωτος για μήνες…και όμως: κανένας μα κανένας από όλους αυτούς, δεν κάνει εκπτώσεις στην προσπάθεια, στην ποιότητα, στην προπόνηση. Και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Μα και αν δεν τους δικαιώσει, πάλι χαμογελαστοί είναι γιατί ξέρουν ότι προσπάθησαν, ότι τα έδωσαν όλα. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο στον αθλητισμό. Η προσπάθεια, η συμμετοχή. Να σηκωθείς ότι έχεις πέσει, και να προσπαθήσεις ξανά και ξανά. Σε πείσμα όλων. Κόντρα στα «θέλω» και τις ευκολίες της στιγμής. Να αποδεικνύεις κάθε φορά ότι είσαι Ελληνας. Οτι τιμάς το εθνόσημο. Ότι τιμάς το σωματείο σου που για χρόνια ολόκληρα, άλλοι πολύ πριν από εσένα έστησαν, και ανέδειξαν, και κράτησαν σε πείσμα των καιρών και των καταστάσεων. Μια δεύτερη οικογένεια. Λένε πως όταν χτίζεται ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή. Δεν ισχύει άραγε το ίδιο και για τους συλλόγους, τα σωματεία που με θυσίες και κόπο και πόνο απ άκρου σε άκρου της επικράτειας κρατάνε άσβεστο το ολυμπιακό φως, και μεταλαμπαδεύουν τα ολυμπιακά ιδεώδη σε μικρούς και μεγάλους.

Το www.welovesports.gr «γεννήθηκε» για να τα υποστηρίζει όλα αυτά. Να τα αναδεικνύει. Να είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ κοντά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στα Ολυμπιακά αθλήματα και όχι μόνο: θα είναι κοντά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα μα αντιστέκονται σθεναρά μέσω του αθλητισμού, στο Στρατιωτικό Αθλητισμό, στο Σχολικό Αθλητισμό, στους ομογενείς μας, σε όλο το φάσμα, εντός και εκτός της χώρας μας, όπου χτυπάει ελληνική καρδιά. Θα μας μάθετε, θα μας γνωρίσετε, (ελπίζουμε πως ) θα μας αγαπήσετε και θα μας (υπο)στηρίξετε. Δεν επιλέξαμε και εμείς τον εύκολο δρόμο. Είμαστε μια μεγάλη αθλητική παρέα, με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις. Διαχρονικά και όχι σαν πυγολαμπίδες. Που δεν ξεχάσαμε και δεν λησμονούμε ποτέ τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στα δύσκολα, στις αποτυχίες, τότε που φθάνουν στο αεροδρόμιο και καμία κάμερα, κανένα μικρόφωνο δεν στρέφεται προς το μέρος τους. Λες και ο κάθε ένας έχει συμβόλαιο με τη διάκριση και την επιτυχία. Όχι: θέλουμε να γίνουμε η φωνή του κάθε αθλήματος, του κάθε αθλητή, της κάθε αθλήτριας. Όταν είναι (τουλάχιστον) δύο σίγουρα τα καταφέρνουν καλύτερα από έναν.

Περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας το πρόβλημα σας αλλά και την επιτυχία σας. Φιλοδοξία μας είναι να έρθουμε εμείς κοντά σας, στο κάθε άθλημα, στο κάθε σωματείο, την κάθε ηλικία πριν από εσάς. Θα είμαστε και επικριτικοί όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, και ευχάριστοι όταν πρέπει, και δυσάρεστοι…Ένα είναι σίγουρο: στο ίδιο μετερίζι βρισκόμαστε. Τον ίδιο στόχο έχουμε. Απλά, εμείς θα «προσπαθούμε» με τα κομπιούτερ και ότι άλλο μέσον μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία να φτάσει η φωνή του κάθε αθλήματος όσο πιο μακριά και πιο ψηλά γίνεται.

Γιατί εν τέλει, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.