Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η μεγάλη γιορτή του Πειραιά

Η μεγάλη γιορτή του Πειραιά

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, καλούν μικρούς και μεγάλους οι διοργανωτές των φετινών «Πειραιάς Βίκος Street Relays» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Σημείο αναφοράς για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού να έρχονται για να αλλάξουν σκυτάλη συμμετέχοντας στους αγώνες, που αποτελούν ένα μεγάλο διπλό στοίχημα.

Μέσα από τη διοργάνωση θα τιμηθεί η μνήμη μίας εμβληματικής φιγούρας του ελληνικού στίβου, του Τάκη Βεντίκου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα δοθούν στην οικογένεια του άτυχου 17χρονου αθλητή καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη, ώστε να υποβληθεί σε θεραπείες και να μπορέσει να περπατήσει κάποια στιγμή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Ολυμπιονίκης της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο προπονητής και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά, Νίκος Γέμελος, η Σταυρούλα Αντωνάκου που είναι πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν, ο Νότης Παπούλιας διευθυντής των Street Relays και η Χριστίνα Τσιλιγγίρη, γενική διευθύντρια του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, έδωσαν το στίγμα των αγώνων.

Στην πλατεία Κανάρη και στο Πασαλιμάνι θα ξεκινήσουν τα 10.000μ, η σκυταλοδρομία 2Χ5.000μ, 4Χ2.500 μ.(περπάτημα ή τρέξιμο και για τους μαθητές του Δημοτικού, 4Χ50μ. και 4Χ100μ. Οι δρόμοι του Πειραιά θα είναι κλειστοί αυτή την ημέρα (αποτελεί καινοτομία) καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι σε αυτή τη γιορτή με έντονα όμως τα μηνύματα και τους συμβολισμούς.

Στις σκέψεις του Δήμου κάθε χρόνο είναι να διεξάγονται και κολυμβητικοί αγώνες. Πόσο περισσότερο όταν έχει στις τάξεις του τον Νίκο Γέμελο, προπονητή του Γιαννιώτη και τόσων άλλων πρωταθλητών αλλά και την Ολυμπιονίκη στο πόλο, Σταυρούλα Αντωνάκου.  Τα σχέδια τους όμως για τους προσεχείς μήνες πηγαίνουν πίσω όσο ο Σαρωνικός “υποφέρει” από τις συνέπειες της πετρελαιοκηλίδας.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πειραιά συγκέντρωσε ένα σεβαστό ποσό για το Σαμψάκη μέσα από το θεατρικό έργο “Καλλιγούλας” που παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Χρήματα όμως που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στην οικογένεια λόγω (τι άλλο) γραφειοκρατικών κωλυμάτων…