Αρχική ΣΤΙΒΟΣ Από τον Πειραιά για τον Ανδρόγεω…

Από τον Πειραιά για τον Ανδρόγεω…

Αφιερωμένοι στη μνήμη του Τάκη Βεντίκου οι αγώνες σκυταλοδρομίας στον Πειραιά (Βίκος Street Relays), έγιναν με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση του 17χρονου πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη.

Μάλιστα η μητέρα του αγωνίστηκε στα 10.000 μέτρα ενώ σε κλίμα συγκίνησης πριν την εκκίνηση ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν να τρέξουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο το γιο της. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πέρα από το ποσό της συμμετοχής, πρόσφεραν επιπλέον χρήματα που θα δοθούν για την αποκατάσταση της υγείας του Ανδρόγεω.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος αλλά η Μαρίνα Ζέας έσφιζε από ζωή. Σημειώθηκε ρεκόρ εγγραφών (1500 άτομα), εκπροσωπήθηκαν πολλά σωματεία από όλη την Αττική ενώ υπήρξαν και επώνυμες συμμετοχές. Στη σκυταλοδρομία 4Χ2.500 αγωνίστηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ενώ το Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη…εκπροσώπησαν η σύζυγός του και τα παιδιά του. Συμμετείχε και ο Παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς που τόνισε: «Δε θα έλειπα από τον αγών αφού γίνεται για τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει ένας τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη και με την παρουσία μου σήμερα θέλω να δηλώσω πως η ζωή δεν τελειώνει σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Πρέπει να παραμένουμε ενεργοί και να μην αφήνουμε τον αθλητισμό».

Σημαντική συμβολή στη διεξαγωγή του αγώνα είχαν ο Ολυμπιονίκης της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο προπονητής και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά, Νίκος Γέμελος, η Σταυρούλα Αντωνάκου που είναι πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν και ο Νότης Παπούλιας διευθυντής των Street Relays που μέσω του welovesports.gr εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την καθοριστική τους βοήθεια προς την Τροχαία Πειραιά,το λιμεναρχείο,την μαρίνα Ζέας ,τον Ο.Π.Α.Ν. και το Δήμο Πειραιά.

Για την ιστορία στα 10.000 μ. Ανδρών επικράτησε ο Χρήστος Μπουντούλης και στις Γυναίκες η Ολγα Μαγγόγια.