Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Από το «ημίψηλο»… στους δρόμους

Από το «ημίψηλο»… στους δρόμους

Πριν από λίγες ημέρες φόρεσε ημίψηλο καπέλο και η βασίλισσα Ελισάβετ τον αναγόρευσε σε Σερ. Τώρα ξαναέβαλε τις φόρμες και τα αθλητικά παπούτσια και επιστρέφει στο δικό του… πεδίο μάχης. Στον αθλητισμό. Εκεί που δοξάστηκε. Ο λόγος για τον Μο Φάρα. Ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης στις 4 Μαρτίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κάλουμ Χόκινς. Πρόκειται για τους δύο κορυφαίους αθλητές των μεσαίων αποστάσεων της Μ. Βρετανίας.

Ο Μο Φάρα έκανε ρεκόρ το 2015 όταν διένυσε 13,1 μίλια σε 59 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, με τον Χόκινς να καταφέρνει την ίδια απόσταση σε 60 λεπτά τον Φλεβάρη στην Ιαπωνία.

Ο τετράκις Ολυμπιονίκης Μο Φάρα ανακοίνωσε μέσα στη χρονιά ότι στα 34 του χρόνια αποσύρεται από τους αγώνες σε πίστα για να τρέξει σε αγώνες δρόμου.

Ο Χόκινς τερμάτισε τέταρτος στο Μαραθώνιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017.

Ο 25χρονος δήλωσε: «Δεν είναι μυστικό ότι λατρεύω να δοκιμάζω τον εαυτό μου απέναντι στους καλύτερους αθλητές του κόσμου και δεν υπάρχει καλύτερος από τον Μο!».

Ο Σερ Μο Φάρα έχει κερδίσει τέσσερα ολυμπιακά και έξι παγκόσμια χρυσά μετάλλια στα 5 χλμ και 100 χλμ από το 2011 έως το 2017.

Κέρδισε και το «Great North Run» το Σεπτέμβριο και ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα είναι ο πρώτος αγώνας του μετά την αλλαγή του σε αγωνίσματα δρόμου

«Θα είναι τέλεια προετοιμασία για μένα ενόψει του Μαραθωνίου του Λονδίνου έξι εβδομάδες μετά (τον Απρίλιο)» τόνισε ο Σερ.