Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Στη Βουλή η αναστολή του προγράμματος “Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics”

Στη Βουλή η αναστολή του προγράμματος “Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics”

Ηαποκάλυψη και από το welovesports.gr της είδησης ότι το Υπουργείο Παιδείας “‘έκοψε” (μέχρι νεωτέρας) το πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) “Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics” έφτασε μέχρι τη Βουλή.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής Αττικής με «Το Ποτάμι», από τους σπουδαιότερους αθλητές μας στο πόλο με συμμετοχές σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, αναδεικνύει το πολύ σοβαρό αυτό θέμα με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Όπως αναφέρει, το πρόγραμμα που παρέχεται εντελώς δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, υλοποιείται με επιτυχία από το 2010, με 184.500 μαθητές από 2.203 σχολεία από όλη την Ελλάδα να το έχουν παρακολουθήσει.

Η μεταβολή της στάσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε σχέση με το πρόγραμμα, όταν μέχρι και το περσινό σχολικό έτος (και με την παρούσα ηγεσία του) συνεργαζόταν για την υλοποίησή του, αλλά και η απαξιωτική στάση της ηγεσίας του Υπουργείου έναντι της Ε.Ο.Ε., του κορυφαίου αθλητικού φορέα της χώρας, δημιουργούν εύλογες απορίες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μαυρωτάς ζητά ενημέρωση για το πού οφείλεται η μεταβολή της στάσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσον αφορά στο επιτυχημένο αυτό πρόγραμμα, αλλά και αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες (έκδοση εγκυκλίου, διαθέσεις υπαλλήλων) με σκοπό την έστω και καθυστερημένη υλοποίησή του για το τρέχον σχολικό έτος.

  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο βουλευτής του Ποταμιού και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών και ΜΜΕ της Συνέλευσης, κατά τη συνεδρίαση στις 25 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Α’ Μέρους της Συνόδου 2018.