Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η Ρωσία… έσπασε το ρόδι στην Πιονγκτσάνγκ

Η Ρωσία… έσπασε το ρόδι στην Πιονγκτσάνγκ

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Στο καλλιτεχνικό πατινάζ δύο αθλήτριες της, οι Αλίνα Ζαγκίτοβα και Εβγένια Μεντβέντεβα διεκδίκησαν την υψηλότερη θέση στο βάθρο με νικήτρια την πρώτη.

Στο σύντομο πρόγραμμα η 15χρονη Ρωσίδα είχε πάρει προβάδισμα χάρη στο 82.92, μία βαθμολογία που είναι η υψηλότερη που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία του αθλήματος. Η Μεντβέντεβα ήταν δεύτερη με 81.61.  Στο ελεύθερο και οι δύο αθλήτριες ήταν εντυπωσιακές, η «βάση» όμως που είχε βάλει η Ζαγκίτοβα της έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο ελεύθερο πήραν και οι δύο την ίδια βαθμολογία (156.65), με αποτέλεσμα η Αλίνα Ζαγκιτόβα να κατακτήσει το χρυσό συγκεντρώνοντας 239.57 βαθμούς, η Μεντβέντεβα το ασημένιο με 238.26, ενώ το χάλκινο πήγε στην Καναδή Κέιτλιν Όσμοντ με 231.02 βαθμούς (78.87 στο σύντομο και 152.15 στο ελεύθερο).

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη Ρωσία, σε έναν θεσμό που συνήθως βρίσκεται ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες. Το σκάνδαλο όμως για χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές της έχει βάλει «αλυσίδες» στην… κόκκινη αρκούδα.

Photo Credit: www.facebook.com/PyeongChang2018/