Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Με νομοθετική ρύθμιση “απαντάει” η Κυβέρνηση

Με νομοθετική ρύθμιση “απαντάει” η Κυβέρνηση


Την πρόθεση της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο Ιούλιος Συναδινός.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μιλώντας στο Sport fm δεν έκρυψε ότι «Θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα δημιουργηθεί ένα θέμα με τα παιδιά που έχουν εδώ και χρόνια καθορίσει τη ζωή τους κι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με αυτή τη διάταξη. Φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, όπως διευκρίνισε το υπουργείο. Εμείς έχουμε πρόθεση να αντιμετωπίσουμε την απόφαση με νομοθετική ρύθμιση. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα, που έχει ακουμπήσει πάρα πολλές οικογένειες. Νομοθετικά θα το λύσουμε. Θα πάρουμε τα μέτρα μας. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες το σκεπτικό της απόφασης». 

 Εξήγησε παράλληλα ότι «Η Πολιτεία έχει θεσπίσει ορισμένα μέτρα για να έχουν τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό κίνητρα. Ένα από αυτά είναι μια βοήθεια που δίνεται, με μια μοριοδότηση, της τάξης του 5 και 10%, που παίρνουν επιπλέον της βαθμολογίας τους.Τα παιδιά αυτά δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Απλά έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση, εξασφαλίζεται ότι δεν μπαίνει στο πανεπιστήμιο ένας αθλητής που δεν ξέρει να γράφει το όνομά του και μπαίνουν καθ’ υπέρβαση του αριθμού των σχολών».