Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ Από τα θρανία στα διεθνή τραπέζια του πινγκ πονγκ

Από τα θρανία στα διεθνή τραπέζια του πινγκ πονγκ

Κάποιες φορές η συμμετοχή μετράει περισσότερο από την επιτυχία. Οι σχολικές ομάδες του Παπαχαραλάμπειου Εκπαιδευτηρίου εκπροσώπησαν τη χώρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Λυκείων (Μάλτα) και τόσο στους μαθητές όσο και στις μαθήτριες πλασαρίστηκαν στη 13η θέση του τουρνουά. Δεν πέρασαν στην πρώτη 8άδα από τα γκρουπ και συνέχισε σε παιχνίδια κατάταξης.

Στο ομαδικό μαθητών τo ιδιωτικό σχολείο του Περιστερίου παρατάχθηκε με τους Νίκο Βλαχάκη, Δημήτρη Στάμου και Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη. Στο ομαδικό μαθητριών με τις αθλήτριες Ιωάννα Γερασιμάτου, Έλσα Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου και Ευαγγελία Τρωαδίτη. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο προπονητής του Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας Νίκος Γιαννίτσας. Το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα συνεχίζεται με το αγώνισμα του απλού, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει εκπροσώπηση. Ωστόσο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μετάσχουν αύριο και μεθαύριο σε φιλικού χαρακτήρα ατομικά παιχνίδια.

 

Το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα είναι καθιερωμένη διοργάνωση και γίνεται κάθε δύο χρόνια από την International School Sport Federation. Η Μάλτα το φιλοξενεί για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλά αθλήματα, αλλά τουλάχιστον στην επιτραπέζια αντισφαίριση δεν είναι καλή η διοργάνωση. Αυτό σχολίαζαν μέλη της ελληνικής αποστολής κι έφερναν παραδείγματα. Το βασικό είναι ότι ακυρώθηκαν οι αρχικοί όμιλοι του ομαδικού, ξανάγινε η κλήρωση και οι αποστολές ενημερώθηκαν απλά το βράδυ της Κυριακής. Η εξήγηση, που δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή, ήταν ότι απέσυρε τη συμμετοχή της η Ινδία. Τη θέση της πήραν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αντί να γίνει μόνο η αντικατάσταση στον όμιλο της Ινδίας οι διοργανωτές έκαναν ξανά την κλήρωση και απλά τη γνωστοποίησαν. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες, όμως ίσχυσαν οι νέοι όμιλοι. Μάλιστα με την αλλαγή προέκυψαν πιο δύσκολα γκρουπ για την Ελλάδα σε μαθητές και μαθήτριες κι αυτό δυσχέρανε άμεσα το έργο για πρόκριση στα προημιτελικά.