Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Από τα θρανία στα κουλουάρ

Από τα θρανία στα κουλουάρ

Tο μέλλον του ελληνικού κλασικού αθλητισμού θα βρεθεί αύριο και την Πέμπτη στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων, στο Σχηματάρι. Τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει οι νεαροί αθλητές στις διοργανώσεις που προηγήθηκαν προμηνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στο διήμερο της δράσης, σε μια διοργάνωση, όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε και το Ευρωπαϊκό Κ18 στο Γκιορ.

Η Παναγιώτα Δόση στο ύψος, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία, η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν, η Όλγα Φιασκά στο βάδην και η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία έχουν ήδη τα όρια συμμετοχής στις διοργανώσεις της κατηγορίας τους, ωστόσο στο διήμερο της δράσης στο Σχηματάρι θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η Σταυρούλα Κοσμίδου πριν από λίγες ημέρες σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στη σφυροβολία με 68,21 μ., ενώ η Μαρία Τοπούζη στο ίδιο αγώνισμα πέτυχε ατομικό ρεκόρ 62,25 μέτρα. Αμφότερες είχαν βολές καλύτερες από το όριο συμμετοχής για τη διοργάνωση του Γκιορ, σε διοργανώσεις όμως, που δεν ήταν στα κριτήρια της ομοσπονδίας και στο Πανελλήνιο θα έχουν την ευκαιρία να κατοχυρώσουν τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Άρτεμις Αναστασίου στα 200 μ. και του Γιάννη Γρανιτσιώτη στα 100 μ., που προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά και της Μαργαρίτας Τσουκαλά στο πένταθλο, που κάνει ντεμπούτο στη σεζόν στο αγώνισμα. Η Αδαμαντία Ανθούσα πριν λίγες ημέρες σημείωσε 4.38.0 στα 1.500 μ. στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και έδειξε σε καλή κατάσταση, όπως και η Αναστασία Κιόρογλου, που στη δεύτερη φάση των αγώνων πέτυχε σχολικό ρεκόρ στα 2.000 μ. στιπλ. Δυνατή μάχη θα γίνει στα 200 μ. αγοριών με τους Παπαμαργαρίτη, Παπούτσογλου και Δουκατέλη να διεκδικούν τη νίκη. Την ευκαιρία να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 θα έχει ο Κώστας Γεννίκης στη δισκοβολία και ο Ορέστης Ντουσάκης στη σφυροβολία. Στο επί κοντώ των αγοριών, οι Σωτήρης Χυτάς και Αντώνης Σάντας κυνηγάνε τη νίκη και το όριο για το Γκιορ (4,80 μ.), ενώ στα κορίτσια την κορυφή βλέπουν οι Μιλένα Ποστίκα και Εύα Κοτσαχείλη, που αμφότερες στο διασυλλογικό Κ18 ξεπέρασαν τα 3,70 μέτρα. Γρήγορη κούρσα προβλέπεται και στα 100 μ. κοριτσιών με τις Δαμπλιά, Παπανδρέου και Μιχαηλίδου να έχουν τον πρώτο λόγο.