Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Με “σύμβολο” τον Καρέλιν οι αγώνες Ολυμπιακής Παιδείας

Με “σύμβολο” τον Καρέλιν οι αγώνες Ολυμπιακής Παιδείας

Στην Ελλάδα διεξάγονται από σήμερα μέχρι και τις 24 Απριλίου οι Παγκόσμιοι Αγώνες Ολυμπιακής Παιδείας. Στη χώρα βρίσκονται νεαροί αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες, ηλικίας από 16 έως 18 ετών, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και δύο αποστολές Special Olympics (Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία). Οι αγώνες διεξάγονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Θα πραγματοποιηθούν στην Ηλιούπολη και στη Ν. Σμύρνη, ενώ τα παιδιά θα επισκεφτούν και την Αρχαία Ολυμπία. Πρεσβευτές είναι ο θρύλος της ελληνορωμαϊκής πάλης, Αλεξάντερ Καρέλιν (τρία χρυσά ένα ασημένιο), ο Μεχαρμπέκ Χαντάρτσεφ (δύο χρυσά και ένα ασημένιο) και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης, Δημοσθένης Ταμπάκος (ένα χρυσό, ένα ασημένιο στους κρίκους)

«Προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό στην εκπαίδευση. Παίρνουν μέρος και παιδιά των Special Olympics και θα έχουμε δύο αποστολές, μία από την Ιταλία και μία από την Αγγλία», δήλωσε ο Στέλιος Δασκαλάκης, αναπληρωτής πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού.

«Στον αθλητισμό ενωμένοι νικάμε. Εμείς έχουμε φέρει ομάδες από το Νοβοσιμπίρσκ και το Βλεντικαυκάς. Ελπίζω ότι τα παιδιά μας, εδώ, εκτός από αθλητισμό θα μάθουν και την κουλτούρα της Ελλάδος και αυτό μας φέρνει πιο κοντά», τόνισε ο Αλεξάντερ Καρέλιν.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα που έχει γεννήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ότι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά που αποτελούν επένδυση στο μέλλον γιατί το μέλλον είναι στα χέρια των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν παντού για να κάνουν αθλητισμό και ιδιαίτερα στην Αρχαία Ολυμπία», τόνισε ο Ολυμπιονίκης της ελευθέρας και δήμαρχος του Βλαντικαυκάς, Μεχαρμπέκ Χαντάρτσεφ. Ο παλαιστής είχε βρεθεί το 1991 στον τελικό του παγκοσμίου αντιμέτωπος με τον Ηρακλή Δεσκουλίδη.

Ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην Ελλάδα δήλωσε πρόεδρος του σχολικού αθλητισμού της Ρωσίας, Άλαν Μπάεφ: «Χαιρόμαστε που, χάρη σε αυτούς τους Αγώνες, βρισκόμαστε στην Ελλάδα με την τόσο μεγάλη ιστορία. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε τον αθλητισμό σε όλον τον κόσμο».

Στην παρουσίαση της διοργάνωσης παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι Ολυμπιονίκες μας Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Αμιράν Καρντάνοφ και Ηρακλής Δεσκουλίδης.