Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Τρίτο στην Ευρώπη το ελληνικό ταε κβον το

Τρίτο στην Ευρώπη το ελληνικό ταε κβον το

Η εθνική ομάδα ταε κβον ντο (ΤΑΕΚWON-DO ITF) έχασε στις λεπτομέρειες τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης από την Ουκρανία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ο στόχος που είχαν θέσει οι προπονητές για 15 χρυσά μετάλλια επιτεύχθηκε και αυτό δείχνει  ότι το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών είναι πλέον τόσο υψηλό, που είναι θέμα χρόνου το δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην αυλαία του πρωταθλήματος η Άννα Αρχίποβα κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55 κιλών στην ηλικία 14-15 ετών. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι ομάδες ανδρών και γυναικών στους αγώνες σε τελικούς, που ήθελαν γερά νεύρα, καθώς κρίθηκαν στην παράταση. Ευχάριστη έκπληξη, που γέμισε ελπίδες, αποτέλεσε ο Πέτρος Βασιλείου που απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -52 κιλών μεγάλων εφήβων.

Τα χάλκινα μετάλλια ήρθαν από τις δυο ομάδες νεανίδων (μικρές και μεγάλες) και τους εφήβους. Η Παρασκευή Τσελέκογλου στα -70 κιλά και η Θεανώ Ξαγοραράκη στα -70 πρωταγωνίστησαν στις νεανίδες. Επίσης, ο Δημήτρης Χρήστος Κυριάκου στα -70 κιλά, ο Θανάσης Βενετόπουλος στα -75 κιλά,  ο Παναγιώτης Καρβούνης στα -57 κιλά, όπως και ο Γρηγόρης Τεμπερεκίδης και ο Φώτης Κουτσουρίδης στα -52 κιλά ήταν οι νικητές στους εφήβους.

Ο εθνικός προπονητής Φώτης Φωτιάδης δήλωσε υπερήφανος που ήταν μέλος μιας τέτοιας αποστολής, που “‘άγγιξε” στο όνειρο της δεύτερης θέσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι με μεθοδική προπόνηση τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο“. Ο Νικήτας Μιχαλακόπουλος συνεχάρη όλα τα παιδιά για το εκπληκτικό αποτέλεσμα και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα ότι θα έρθει η υπέρβαση. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Τάρας χαρακτήρισε φανταστική την εμφάνιση των αθλητών και τόνισε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. “Μπορεί να αγγίξαμε το όνειρο, αλλά την επόμενη φορά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα”, υπογράμμισε.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας επιστρέφει αύριο, 1η Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.